Takaisin

Sillankorjaustyöt jatkuvat Soramäen eritasoliittymän alueella Hollolassa – muutoksia liikennejärjestelyihin

Sillankorjaustyöt jatkuvat Soramäen eritasoliittymän alueella Hollolassa – muutoksia liikennejärjestelyihin

Julkaistu 07.08.2018

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen Hollolan päässä jatketaan kesäkuussa käynnistyneitä Pässinportin ja Ahertajantien risteyssiltojen korjaustöitä Soramäen eritasoliittymän alueella. Korjaustöiden edetessä toiseen vaiheeseen alueen liikennejärjestelyt muuttuvat. Uudet järjestelyt otetaan käyttöön maanantaina 13.8. Korjaustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan lokakuun alkuun mennessä.

Pässinportin risteyssillalla siirrytään korjaustöiden toisessa vaiheessa tekemään kaide- ja pintarakennetöitä sillan toiselle puolelle.  Tämän vuoksi valtatiellä 12, Pässinportin risteyssillalla, toinen kaista suljetaan kokonaan eli liikenne siirtyy yhdelle kaistalle liikennevalojen ohjaamana. Käytössä olevan kaistan leveys on 3,75 metriä, eikä kohteessa ole paino- tai korkeusrajoituksia.

Myös Ahertajantien risteyssillalla kaide- ja pintarakennetyöt jatkuvat sillan toisella puolella, mikä vaikuttaa liikennejärjestelyihin.  Risteyssillan kohdalla valtatiellä 12 toinen kaista kahdesta kumpaankin suuntaan menevästä kaistasta suljetaan liikenteeltä. Kaistojen sulkemiset eivät vaikuta kääntyvään liikenteeseen, kuten Matkakeitaalle suuntaaviin. Käytössä olevien kaistojen leveys on 3,75 metriä, eikä kohteessa ole paino- tai korkeusrajoituksia.

Korjattavien siltojen kohdalla nopeusrajoitus on 40 km/h, kun muutoin alueella on voimassa 50km/h -nopeusrajoitus. Siltojen alitse kulkevat väylät ovat käytössä koko rakentamisen ajan.

Liikennejärjestelyt otetaan käyttöön maanantaina 13.8.2018 ja ne ovat voimassa seitsemän viikkoa eli syyskuun loppuun asti. 

 

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Juha-Pekka Hämäläinen, Liikennevirasto, puh. 029 534 3563, juha-pekka.hamalainen@liikennevirasto.fi

Lohkopäällikkö, taitorakenteet Mauri Tommiska, Destia Oy, puh. 040 635 2112, mauri.tommiska@destia.fi

Seuraa hanketta:

www.liikennevirasto.fi/vt12letke

www.facebook.com/vt12letke

www.twitter.com/vt12letke (@Vt12Letke)

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen tavoitteena on varmistaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne valtatiellä 12 sekä edistää maankäytön ja elinkeinoelämän kehittymismah­dollisuuksia koko Lahden seudulla. Hankekokonaisuuteen kuuluu valtatie 12 Lahden eteläisen kehätien rakentaminen ja maantien 167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantaminen. Työt maantiellä 167 alkoivat keväällä 2017 ja valtatien 12 osalta keväällä 2018.


reaktionapit