Takaisin

Saimaan kanavan alaporttien uusiminen etenee aikataulussaan – liikenne käynnistyy toukokuussa

Saimaan kanavan alaporttien uusiminen etenee aikataulussaan – liikenne käynnistyy toukokuussa

Julkaistu 13.03.2018

Saimaan kanavalla on tällä hetkellä käynnissä kolmen alaportin uusiminen. Työt ovat edenneet aikataulussaan ja koekäytöt on tarkoitus aloittaa huhtikuussa. Liikenne kanavalla alkaa toukokuussa, mutta tarkkaa aloituspäivämäärää ei ole vielä lyöty lukkoon.

Saimaan kanavan Mustolan, Soskuan ja Juustilan sulut saavat tämän kevään aikana uutuutta hohtavat alaportit. Asennustyöt ovat edenneet aikataulussaan.

"Mustolan ja Soskuan portit ovat jo paikallaan ja siellä tehdään nyt esimerkiksi erilaisia valu- ja asennustöitä. Juustilan sululle portit ovat tulossa ensi viikolla", kertoo Liikenneviraston kanavien ja avattavien siltojen asiantuntija Sami Rasa.

Juustilan portit kuljetetaan Suomesta Venäjälle Saimaan kanavan vuokra-alueelle maantietä pitkin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 18-19.3.2018. Kuljetuksen seurauksena vuokra-alueen tie on katkaistuna kello 21–05 Suomen aikaa. Matkustajia pyydetään käyttämään Imatran ja Vaalimaan rajanylityspaikkoja tänä ajankohtana.

Saimaan kanava avataan liikenteelle toukokuussa

Kun portit ovat valmiit, Liikennevirasto aloittaa niiden koekäytön ja testaamisen.

"Tällä hetkellä näyttää siltä, että pääsemme aloittamaan alaporttien koekäytöt huhtikuun aikana ja avaamaan kanavan liikenteelle 18.5.2018. Seuraavan kerran aikataulua arvioidaan huhtikuun puolivälissä", Rasa toteaa.

Saimaan syväväylän sisäinen liikenne alkaa jo ennen kanavan alaporttien valmistumista. Sääolosuhteista riippuen liikenne Varkauden ja Lappeenrannan välillä voi alkaa jo viikolla 15 eli huhtikuun puolivälissä. Tästäkin Liikennevirasto tiedottaa erikseen myöhemmin keväällä.

Miksi Saimaan kanavan alaportit uusitaan?

Alkuperäiset Saimaan kanavan alaportit on rakennettu 1960-luvulla ja ne ovat käyttöikänsä päässä. Nyt asennettavat uudet portit ovat kestävämpiä ja etenkin talviominaisuuksiltaan parempia. Lisäksi uusien porttien huoltaminen on helpompaa.

Tämän talven jälkeen uusimatta on vielä neljä alaporttia. Ne uusitaan keväällä 2019.

Lisätietoa

Liikennevirasto,
Yksikön päällikkö Tero Sikiö,
puh. 029 534 3409
etunimi.sukunimi(at)liikennevirasto.fi