Takaisin

Runsas lumi vaikeuttaa tie- ja rataliikennettä torstaina Uudellamaalla

Runsas lumi vaikeuttaa tie- ja rataliikennettä torstaina Uudellamaalla

Julkaistu 25.10.2017

Keskiviikkoiltana alkava ja yön yli jatkuva lumisade vaikeuttaa liikennettä erityisesti pääkaupunkiseudulla. Ennusteen mukaan lunta jää maahan torstaiaamuun mennessä 10-20 cm.  

Ilmatieteenlaitos luokittelee huomisen sään erittäin huonoksi ajokeliksi. ”Tielle ei kesärenkailla kannata missään nimessä lähteä. Vaikka isoimmat pääväylät saadaankin suolattua ja pidettyä pääosin puhtaana, katuverkolla ja pienemmillä teillä tulee olemaan todella liukasta”, sanoo liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen. ”Suosittelen huomenna käyttämään joukkoliikennettä, jos tänään ei talvirenkaita ehdi vaihtaa.”

Lumen ja itätuulen yhdistelmä on hankala junaliikenteelle. Täsmällisen liikenteen varmistamiseksi lähiliikenteessä ajetaan A- ja K-junissa harvennetulla vuorovälillä eli 20 minuutin välein. Tällä varmistetaan se, että vaihteet ehditään putsaamaan lumesta. Kaukoliikenteen vuorot ajetaan normaalisti.

Tietoa liikennetilanteesta http://liikennetilanne.liikennevirasto.fi/
HSL:n tiedote: https://www.hsl.fi/liikennetiedotteet/2017/k-ja-junilla-harvennettu-liikenne-torstaina-lumipyry-voi-aiheuttaa

VR:n tiedote: http://www.vrgroup.fi/fi/vrgroup/uutishuone/uutiset-ja-tiedotteet/junaliikenteessa-varaudutaan-runsaisiin-lumisateisiin-hsl-lahiliikenteessa-supistuksia-torstaina-2610--251020171402/

Lisätiedot medialle:
Liikenneviraston rataliikennekeskus puh. 040 359 5020
Liikenneviraston tieliikennekeskus puh. 020 637 3328 tai liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen puh. 040 7188 797