Takaisin

Myrsky on hankaloittanut laivaliikennettä Suomen rannikolla

Myrsky on hankaloittanut laivaliikennettä Suomen rannikolla

Julkaistu 12.01.2017

Talvimyrsky on haitannut alusliikennettä Suomen rannikolla, kertoo Liikenneviraston Länsi-Suomen meriliikennekeskus. Harvinaisen kova myrsky on aiheuttanut muun muassa sähkökatkoja ja vaikeuttanut alusten matkantekoa. Suurilta vahingoilta on toistaiseksi vältytty. Merialueella tuuli on puhaltanut jopa yli 30 m/s ja aiheuttanut erittäin korkeita aaltoja. Sisäsaaristossakin tuuli on pauhannut yli 25 m/s.

Perämerellä myrskytuuli on painanut jäitä Perämeren pohjukkaan ja aiheuttanut jääkenttään ahtautumia. Alukset tarvitsevat jäänmurtoapua alueella. Yksi alus kerrallaan avustetaan satamaan tai merelle.

Selkämerellä luotsaus on jouduttu kovan tuulen vuoksi keskeyttämään Rauman ja Porin edustalla. Alukset odottavat sääolojen paranemista avomerellä tai ankkuripaikoilla. Sääolojen vaikutusta luotsaukseen tarkastellaan uudelleen tänään 12.1. kello 15, jolloin päätetään jatkotoimenpiteistä.

Merelle lähtevät alukset ovat monin paikoin jääneet satamiin odottamaan tuulen tyyntymistä. Turun ja Ruotsin välillä liikennöivät matkustajalautat eivät käyneet yöllä Långnäsin satamassa.

Länsi-Suomen meriliikennekeskus Turussa valvoo alusliikennettä Suomen kansallisilla vesialueilla Hangosta Tornioon sekä kansainvälisillä vesialueilla Ahvenanmeren liikennejakovyöhykkeellä. Keskus antaa aluksille informaatio-, liikenteenjärjestely-, ja navigointiapupalveluja.

Lisätietoja

Länsi-Suomen meriliikennekeskus, Liikennevirasto
020 448 6522

 

Fiksut väylät, älykäs liikenne - sinua varten

liikennevirasto.fi
Twitter
Facebook