Takaisin

Lahden uuden eteläisen kehätien urakkahankinnat saatiin valmiiksi päivälleen aikataulussa

Lahden uuden eteläisen kehätien urakkahankinnat saatiin valmiiksi päivälleen aikataulussa

Julkaistu 17.11.2017

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankekokonaisuus jakautuu kahteen hankeosaan ja kolmeen eri urakkaan, joiden hankinta-aikataulut pitivät kutinsa päivälleen tammikuussa julkaistuun aikatauluun nähden. Viimeisimpänä saatiin maaliin kehätien Hollolan pään urakkahankinta.

Hankkeessa on pyritty laajaan yhteistyöhön ja avoimuuteen kilpailutukseen osallistuneiden urakoitsijoiden kanssa, kuten tarkkojen hankinta-aikataulujen julkistaminen kaikkia kolmea hankeosaa koskien osaltaan kertoo. Hankekokonaisuuden kaikki hankeosat toteutetaan eri urakkamalleilla – Mt167 Lahden eteläisen sisääntuloväylän parantaminen kokonaisurakkana, kehätien Lahden pää allianssimallilla ja kehätien Hollolan pää suunnittele ja toteuta -urakkana – mikä toi omat haasteensa myös hankintaprosessiin. Pääosa urakkahankinnoista on nyt tehty, joitakin pienempiä hankintoja on toki vielä tulossa.    

”On koko hankkeen etenemisen kannalta erinomainen asia, että kaikkien kolmen suuren urakan hankinnat saatiin vietyä läpi suunnitellussa, kunnianhimoisessa aikataulussa. Tilaajan kumppanina toimiva rakennuttajakonsultti oli tässä avainasemassa, ja samoin kiitoksen ansaitsevat myös kaikki hankkeen eri osapuolten ja ELY-keskuksen asiantuntijat, jotka osallistuivat hankintaprosesseihin. Tarjouksen jättäneet tarjoajat antoivat hyvää palautetta kilpailutusten läpiviennistä ja avoimesta tiedonkulusta”, sanoo projektijohtaja Janne Wikström Liikennevirastosta.

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankekokonaisuuden rakennuttajakonsulttina toimii Rakennuttajatoimisto HTJ Oy. Rakennuttajakonsultin vastuulla on ollut koko kilpailutusprosessin aikataulutus, valmistelu ja läpivienti, kuten tarvittavien asiakirjojen laatiminen ja erilaiset neuvottelutilaisuudet.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että onnistuimme viemään urakkahankinnat läpi tiukassa aikataulussa. Asiantuntijoidemme vankka ja laaja-alainen kokemus vastaavista suurista ja monimukaisistakin hankinnoista oli meille hyödyksi tälläkin kertaa, ja varmisti toivotun lopputuloksen”, kertoo johtaja Ilmari Sikander Rakennuttajatoimisto HTJ Oy:stä.

Lisätiedot:

Projektijohtaja Janne Wikström, Liikennevirasto, puh. 029 534 3600, janne.wikstrom@liikennevirasto.fi

Projektipäällikkö Juha-Pekka Hämäläinen, Liikennevirasto, puh. 029 534 3563, juha-pekka.hamalainen@liikennevirasto.fi

Seuraa hanketta:

www.liikennevirasto.fi/vt12letke

www.facebook.com/vt12letke

www.twitter.com/vt12letke (@Vt12Letke)

Tilaa hankkeen uutiskirje

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen tavoitteena on varmistaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne valtatiellä 12 sekä edistää maankäytön ja elinkeinoelämän kehittymismahdollisuuksia koko Lahden seudulla. Hankekokonaisuuteen kuuluu valtatie 12 Lahden eteläisen kehätien rakentaminen ja maantien 167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantaminen. Tavoiteaikataulun mukaisesti työt maantiellä 167 alkavat keväällä 2017 ja valtatien 12 osalta vuonna 2018.