Takaisin

Kemijärven Palojärven tasoristeysonnettomuuden raivaustyöt etenevät – veturi siirretään maantiekuljetuksella

Kemijärven Palojärven tasoristeysonnettomuuden raivaustyöt etenevät – veturi siirretään maantiekuljetuksella

Julkaistu 16.12.2018

Kemijärven Palojärven tasoristeyksessä keskiviikkoaamuna 12.12. tapahtuneen tasoristeysonnettomuuden raivaustyöt ovat edenneet hyvin.

Onnettomuusjunan Sr3-veturi suistui radalta noin 400 metrin päässä tasoristeyksestä. Veturin nostoa varten paikalle tuotiin kaksi maantienosturia, joita varten oli ensin rakennettava 400 metriä tietä. Veturin nostotyö on käynnissä ja pelastuspäällikkö Atte Kanerva Liikennevirastosta arvioi, että veturin siirto onnettomuuspaikalta voidaan aloittaa tänään 16.12. noin kello 16-20 välillä. 

Kuljetus on poikkeuksellisen vaativa etenkin talviolosuhteissa. Se tulee paikoitellen liikkumaan erittäin hitaasti ja ruuhkauttamaan liikennettä matkallaan Rovaniemelle. Kuljetuksen reitti on tie 9445 Kuusivaarantie, tie 82 Kemijärventie ja tie 4 Sodankyläntie. Maanantaina veturi siirretään Rovaniemeltä Ouluun. 

Liikenneviraston tieliikennekeskus tiedottaa kuljetuksesta liikennetiedotteilla: https://liikennetilanne.liikennevirasto.fi/

Veturikuljetuksen pituus on 34 metriä ja paino 182 tonnia. Kuljetuksen korkeus 5,60 metriä ja leveys 3,5 metriä.

Junaliikenne Misin ja Kemijärven välillä on ollut keskeytyksissä raivauksen ja radankorjauksen ajan. Pelastuspäällikkö Atte Kanerva arvioi, että rata saadaan avattua liikenteelle maanantaiaamuun mennessä. Matkustajajunat Rovaniemen ja Kemijärven välillä korvataan siihen asti linja-autoilla. Tarkempia tietoja korvaavista kuljetuksista: https://www.vr.fi/cs/vr/fi/liikennetilanne

Lisätietoja: 

liikennepäivystäjä Pasi Mällinen, Liikennevirasto, p. 020 637 3236/kuljetuksesta

pelastuspäällikkö Atte Kanerva, Liikennevirasto, p. 029 534 3848/raivauksesta