Takaisin

Jännevirran sillan alikulkukorkeus muuttuu 25.9. alkaen

Jännevirran sillan alikulkukorkeus muuttuu 25.9. alkaen

Julkaistu 20.09.2017

Jännevirran sillan ali kulkeva laivaliikenne on pysäytettynä 25.9. asti. Kun laivaliikenne sillan ali taas alkaa, muuttuu alikulkukorkeus 23 metriin. Tämä alikulkukorkeus on voimassa vuoden 2018 syyskuuhun asti, jonka jälkeen alikulkukorkeus kasvaa 24,5 metriin.

Alikulkukorkeuden muutos johtuu uuden Jännevirran sillan rakennustöistä. Jännevirran silta on Kuopion ja Siilinjärven rajalla olevan valtatie 9:n silta, joka ylittää Saimaan syväväylän Jännevirran kylän kohdalla.

Nykyinen silta on tullut elinkaarensa päähän, ja uusi silta varmistaa sujuvan ja turvallisen liikennöinnin. Uusi kiinteä Jännevirran silta rakennetaan salmen yli nykyisen sillan eteläpuolelle. Syväväylä siirretään sillan keskiaukkoon. Uusi silta on tarkoitus avata syyskuussa 2018. Kiinteä 24,5 metrin alikulkukorkeuden omaava silta poistaa maantie- ja vesiliikenteen häiriöt, kun sillan avauksia ei enää tarvita. Syväväylän linjauksen muuttuessa navigointiolosuhteet paranevat, ja kaikki vesiliikenne pääsee viivytyksettä sillan alitse.

Lisätietoa

Jännevirran siltahanke:
Projektipäällikkö Hannu Nurmi,
puh. 029 534 3574
etunimi.sukunimi(at)liikennevirasto.fi

http://www.liikennevirasto.fi/vt9jannevirta

Sisävesiväylät -yksikön päällikkö Tero Sikiö,
puh. 029 534 3409
etunimi.sukunimi(at)liikennevirasto.fi