Hyppää sisältöön

Sidosryhmätilaisuus lippu- ja maksujärjestelmien yhteentoimivuudesta järjestetään 9.3.

Aika: 08.03.2017-08.03.2017
Paikka: Viestintävirasto

Viestintävirasto järjestää sidosryhmätilaisuuden liikennekaaren lippujärjestelmien ja liikkumispalveluiden edellyttämien tietojärjestelmien yhteentoimivuudesta. Jotta kaikkien toimijoiden näkökannat saadaan mukaan, perustetaan hankkeessa alan toimijoille avoin verkosto.

Liikenne- ja viestintäministeriön valmisteleman liikennekaaren tavoitteena on mahdollistaa ensi vaiheessa tie- ja raideliikenteen sekä jatkossa myös merenkulun ja lentoliikenteen lippujen ja matkustusoikeuksien välittäminen yhdeltä luukulta. Liikennekaari myös velvoittaa taustajärjestelmäpalveluiden ylläpitäjiä rajapintojen avaamiseen sekä muuhun yhteistyöhön matkaketjujen muodostamiseen tarvittavan teknisen yhteentoimivuuden varmistamiseksi.

 

Liikenneviraston, Trafin ja Viestintäviraston yhteishankkeen tavoitteena on määritellä tekniset ratkaisut ja käytännesäännöt toimijoiden väliseen tiedonvaihtoon. Rajapintojen avaaminen edellyttää luottamuksen, tietosuojan ja tietoturvan takaavia ratkaisuja. Kaikkien toimijoiden näkökantojen saamiseksi mukaan perustetaan hankkeessa alan toimijoille avoin verkosto.

 

Verkoston käynnistystilaisuus pidetään Viestintävirastossa torstaina 9.3.2017 klo 13 - 16.
 

Ilmoittautumiset tilaisuuteen pyydetään lähettämään 24.2.2017 mennessä Virpi Liehulle virpi.liehu(at)viestintavirasto.fi.

Vaikka ei pääsisi mukaan tilaisuuteen, voi ilmoittautua verkostolle perustettavalle sähköpostijakelulistalle. Tilaisuuden varsinainen kutsu ja ohjelma lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tilaisuutta. 

Julkaistu 15.02.2017