Hyppää sisältöön

Kehä III parantaminen: Askiston eritasoliittymä ja Vihdintien sillat avataan liikenteelle 22.6.

Julkaistu 20.6.2023 8.55

 

Askiston eritasoliittymä valmistuu 22.6.2023, kun Hämeenkylän eritasoliittymän parannustyöt saadaan päätökseen ja rampit Hämeenkylän suuntaan avataan liikenteelle. Samalla otetaan käyttöön myös Vihdintien itäisen ja läntisen sillan kaikki neljä kaistaa.

Askiston uusi eritasoliittymä korvaa Askiston kohdan tasoliittymät, joissa erkanemis- ja liittymiskaistat olivat lyhyitä.

”Liittyminen vilkkaan Kehä III:n liikennevirtaan Askiston alueella on huomattavasti sujuvampaa ja turvallisempaa uuden eritasoliittymän ansiosta”, kertoo projektipäällikkö Antti Koski Väylävirastosta.

Samalla avataan myös Tavastkullantie sekä Askiston ja Hämeenkylän välinen katuyhteys Askistontie, joka helpottaa liikkumista Askistossa, jossa Kehä III:n liikennemäärät kasvavat jatkuvasti.

Vihdintien siltojen uusiminen valmistuu

Hankkeessa uusittiin molemmat huonokuntoiset risteyssillat kokonaan. Siltojen avautuessa nelikaistaisena otetaan käyttöön entisellä paikallaan läntisen sillan jalankulun ja pyöräilyn väylä sekä Kehä III:n vierellä kulkeva väylä Askistosta Vihdintielle. 

”Vihdintien siltojen korjaustyöt ovat yksi hankkeen suurimmista parannuksista”, toteaa Koski.

Hankkeessa tehdään kesän aikana vielä viimeistelytöitä Juvanmalmin ja Vihdintien välisellä alueella.

Valmistuva Askiston eritasoliittymä ja Vihdintien sillat.

Jalankulun ja pyöräilyn väylät Askistossa.

Lisätietoja:

Antti Koski, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3546, [email protected]
Teemu Palosaari, työpäällikkö, GRK Suomi Oy, puh. 050 088 8297, [email protected]

Seuraa hanketta:

Verkkosivuillamme: www.vayla.fi/keha3-parantaminen
Facebookissa: www.facebook.com/KehaIIIparantaminen3vaihe
Kuvia hankkeesta: www.flickr.com/photos/vaylafi/albums/72157719542089883

Kehä III parantaminen -hankkeen 3. vaiheeseen kuuluu lukuisia Askiston kohdalla sekä Vantaankosken ja Pakkalan välillä toteutettavia parannuksia. Hankkeeseen sisältyy muun muassa kolmansien ajokaistojen rakentaminen Vantaankoski–Pakkala-välille, uuden eritasoliittymän rakentaminen Askistoon sekä tien pohjarakenteen kunnostaminen. Samalla kehitetään kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä. Melusuojausta parannetaan Askiston kohdalla. Tavoitteena on lisätä liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta sekä varautua Kehä III:n kasvaviin liikennemääriin.

Liitteet