Takaisin

Vesiväylälle jätetyt köydet voivat tukkia isonkin aluksen potkurin

Vesiväylälle jätetyt köydet voivat tukkia isonkin aluksen potkurin

Julkaistu 29.06.2016

Liikennevirasto muistuttaa, että vesiväylälle jätetyt köydet ja muut sinne kuulumattomat tavarat voivat tukkia potkurin ja keskeyttää isonkin aluksen matkan. Esimerkiksi keskiviikkona 29.6. M/S Carelia joutui pysähtymään Saimaan kanavalla laituriin, koska potkuriin oli tarttunut köysi. Köyden irrottamiseen tarvittiin ammattisukeltajan apua.

Kaikki tietävät, että roskaaminen vesiväylillä on ympäristölle haitallista. Ympäristön lisäksi myös alusliikenne voi kärsiä veteen jätetyistä esineistä. Silloin tällöin ne voivat epäonnisesti päätyä potkuriin. Tänäkään kesänä potkuriin tarttuneilta köysiltä ei ole vältytty. Aamupäivällä 29.6. Saimaan kanavalla matkanneen M/S Carelian potkuriin juuttui köysi, ja alus joutui pysähtymään.

"Saimaa VTS sai M/S Carelian luotsilta ilmoituksen, että alus on kiinnittyneenä laituriin, koska potkuriin on luultavasti tarttunut köysi. Teimme tarvittavat ilmoitukset ja alus joutui olemaan hetken laiturissa, kunnes paikalle saatiin ammattisukeltaja tarkistamaan, onko potkurissa köysi. Köysi löytyi, mutta onneksi alus ei ollut vahingoittunut. Köyden poistamisen jälkeen alus sai luvan jatkaa matkaa", Saimaa VTS:n päällikkö Kari Jämsen kertoo.

Lisätietoa:

Päällikkö/Saimaa VTS
Kari Jämsen
p. 0295343287