Takaisin

Älytieosuuden rakentaminen alkaa valtatiellä 21

Älytieosuuden rakentaminen alkaa valtatiellä 21

Julkaistu 11.07.2017

Älytieosuuden rakentaminen Pahtonen-Muonio -välillä valtatiellä 21 alkaa. Liikennevirasto on allekirjoittanut urakkasopimuksen Dynniq Finland Oy:n kanssa.

Urakassa varustellaan 10 kilometrin pituinen tieosuus välillä Pahtonen-Muonio. Työt alkavat viikolla 29 maanrakennustöillä, jotka sisältävät mm. putkitukset tuleville laitteistoille. Loppukesästä vuorossa ovat telematiikka-asennukset. Työt valmistuvat syksyn 2017 aikana. Maanrakennus- ja telematiikkaurakka on arvoltaan 1,18 miljoonaa euroa.

”Tulevaisuuden älyliikenteen kokeiluille on pian olemassa todellinen alusta myös lumisissa ja haasteellisissa olosuhteissa. Tienpitäjä puolestaan pääsee tutkimaan, mitä automaattiajaminen väylältä vaatii. Hienoa, että pitkään valmisteltu hanke vihdoinkin konkretisoituu”, sanoo verkostojohtaja Reija Viinanen.

Liikenneviraston Aurora-hankkeessa rakennetaan arktinen älyliikenteen testausekosysteemi. Liikenteen testausalustana toimii valtatielle 21/E8 rakennettava julkinen älyliikenteen testitie. Älytie varustellaan sensoreilla ja antureilla, jotka keräävät mittaustietoa automaattiajamisen ja väyläomaisuuden hallinnan tarpeisiin. Lisäksi testausekosysteemi tarjoaa tarkan paikannuksen ja 5G-palvelut.

Lisätietoa:

Auroran verkostojohtaja Reija Viinanen p. 0400 423370, Liikennevirasto

Liikennevirasto mahdollistaa toimivat, tehokkaat ja turvalliset matkat ja kuljetukset. Vastaamme Suomen teistä, rautateistä ja vesiväylistä sekä liikennejärjestelmän kokonaisvaltaisesta kehittämisestä. Edistämme toiminnallamme koko liikennejärjestelmän toimivuutta, liikenteen turvallisuutta ja alueiden tasapainoista kehitystä.