Hoppa till innehåll

INBJUDAN TILL MEDIERNA: Lv 180 Förnyande av Rävsundsbron och Hessundsbron -projektet mediaevenemang och byggarbetsplatsbesök 29.5.2024

Publicerad 16.5.2024 9.31

Välkommen till Lv 180 Förnyande av Rävsundsbron och Hessundsbron -projektets mediaevenemang. Evenemanget hålls i alliansens projektkontor i Pargas onsdag den 29e maj. Presentationerna börjar klockan 13, byggarbetsplatsbesöket startar klockan 13.45.

PROGRAM:

13.00 Evenemanget börjar: projektchef Janne Wikström från Trafikledsverket presenterar projektets nuläge

13.25 Alliansens projektchef Timo Hirvasmaa från Kreate Ab berättar om byggsäsongens viktigaste faser

13.45 Avresa med gemensam transport till båda brodestinationerna

Evenemanget avslutas senast 16.00.

Registreringar till eventet senast 23.5 till projektets informatör: [email protected]. Mediemedlemmar som deltar i utflykten uppmanas att förbereda sig med lämplig utrustning (skyddsskor eller liknande stödjande skor, skyddande kläder).

Projektkontoret finns på följande adress: Strandväg 1, 21600 Pargas (byggnadens stadens ände).

Välkommen!

Målet med projektet Förnyande av Lv 180 Rävsundsbron och Hessundsbron är att trygga att den enda landsvägsförbindelsen till Pargas och Åbolands skärgård bevaras och blir bättre än tidigare. Dessutom gör man det möjligt för den nationellt betydande industrin i området att ta i bruk allt större specialtransporter inom industrins transporter. Projektet stöder också utvecklingen av näringslivet och markanvändningen i Pargas samt främjar trafiksäkerheten och boendetrivseln. Kostnadskalkylen för projekthelheten är 128 miljoner euro.