Hoppa till innehåll

De första mötena för allmänheten om banprojekten Åbo–Nystad och Reso–Nådendal ordnas i maj–juni

Publicerad 30.5.2023 12.22

 

Mellan Åbo och Nystad samt mellan Reso och Nådendal planeras ombyggnad av järnvägen och plankorsningarna. Det har nu blivit dags att presentera järnvägsplanerna. Planerna presenteras vid de första mötena för allmänheten i Reso, Nådendal och Virmo. Mötena för allmänheten ordnas vecka 22 och 24. 

Järnvägsplanerna presenteras vid möten för allmänheten som hålls i maj och juni. Järnvägsplanerna utarbetas kommunvis på banavsnitten Åbo–Nystad och Reso–Nådendal.

”Målet med reparationerna är att förbättra bannätets och trafikanternas säkerhet. Genom att förbättra banan tryggas smidig trafik mellan områdena”, berättar projektchef Erkki Mäkelä från Trafikledsverket. 

Alla som är intresserade av projektet är varmt välkomna till de kommunspecifika mötena där deltagarna har möjlighet att ställa frågor till experter. Evenemangen är öppna för alla invånare, markägare och andra intresserade och kräver ingen förhandsanmälan.

Mötena för allmänheten ordnas kommunvis och vid dem behandlas endast den järnvägsplan som gäller ifrågavarande kommuns område. Resten av mötena för allmänheten för kommunerna längs banavsnittet ordnas under hösten 2023 och information om dem ges senare.

Banavsnittet Reso–Nådendal: 
•  tisdagen den 30 maj 2023 kl. 17.30 i Reso, stadshusets fullmäktigesal (Nallinkatu 2) och
•  onsdagen den 31 maj 2023 kl. 17.30 i Nådendal, stadshusets fullmäktigesal (Käsityöläiskatu 2)

Banavsnittet Åbo–Nystad: 
•  onsdagen den 14 juni 2023 kl. 17.30 i Virmo, kommunhusets auditorium (Vehmaantie 111)

 

Mer information 

Projektchef Erkki Mäkelä, Trafikledsverket 

tfn 029 534 3822, [email protected] 

 

Projektet på webben 

https://vayla.fi/sv/abo-nystad-och-reso-nadendal-ombyggnad