Tarkastajakurssi

Tietoa tarkastajapätevyyden omaaville henkilöille

Tunnelitarkastajien jatkokoulutus

Jos sinulla on tunnelitarkastajan pätevyys, tämä kappale koskee sinua. Lista pätevyyden omaavista henkilöistä löytyy tästä.

Jos haluat pitää tunnelitarkastajan pätevyytesi voimassa, sinun pitää osallistua Väyläviraston järjestämään jatkokoulutukseen.

Tunnelitarkastajan pätevyyden säilyttäminen vuonna 2019 edellyttää osallistumista ja hyväksyttyä suoritusta seuraavista tarkastajakurssin osioista:

  • Taitorakennerekisterin ylläpitäjäkoulutus tunnelit + hyväksytty tentti.
  • Tarkastajakurssin teoriajakson tunneliosuus (pe 5.4.2019) + hyväksytty tentti.
  • Tarkastajakurssin maastojakson tunneliosuus + hyväksytty suoritus.

Sillantarkastajien jatkokoulutus

Jos sinulla on sillantarkastajan pätevyys, tämä kappale koskee sinua. Lista pätevyyden omaavista henkilöistä löytyy tästä.

Sillantarkastajapätevyyden voimassaolo edellyttää osallistumista Väyläviraston järjestämään jatkokoulutukseen. Vuonna 2019 se edellyttää osallistumista ja hyväksyttyä suoritusta sillantarkastajien jatkokoulutuspäivästä 7.5.2019.

Vesirakenteiden tarkastajien jatkokoulutus

Jos sinulla on vesirakenteiden tarkastajan pätevyys, tämä kappale koskee sinua. Lista pätevyyden omaavista henkilöistä löytyy tästä.

Vesirakenteiden tarkastajapätevyyden voimassaolo jatkuu. Tapahtuneiden isojen muutosten (taitorakennerekisteri, uudet tarkastuskäsikirjat) takia järjestetään ennen vuotta 2019 pätevyyden saaneille jatkokoulutuspäivä 25.4.2019. Poisjäänti vähentää tarkastajan laatupisteitä.

Uusintakoulutus tarkastajakurssin aiemmin suorittaneille

Tämä kappale koskee sinua, jos olet aikaisemmin suorittanut taitorakenteiden tarkastajakurssin hyväksytysti, mutta pätevyytesi ei ole enää voimassa.

Tee seuraavasti:

  • Esitä todistus hyväksytystä kurssisuorituksesta.
  • Osallistu taitorakennerekisterin ylläpitäjäkoulutukseen + tenttiin.
  • Osallistu tarkastajakurssin rakenneluokkakohtaiseen teoriapäivään.
  • Osallistu tarkastajakurssin rakenneluokkakohtaiseen maastopäivään / maastopäiviin.

Pätevyyden palauttaminen edellyttää osallistumista edellä mainittuihin koulutuksiin ja hyväksyttyjä tenttisuorituksia kaikista osioista ja jokaisesta rakenneluokasta.

Sivu päivitetty 19.03.2019