Tarkastajakurssi

Kysymyksiä ja vastauksia

Jos minulla on aikaisempia pätevyyksiä, pitääkö minun osallistua kursseille?

Sillantarkastajan ei tarvitse osallistua, jos pätevyys on voimassa. Vesirakennetarkastajan ei tarvitse osallistua, jos pätevyys on voimassa.

Poikkeuksena ovat tunnelit. Tunnelitarkastajalle osallistuminen jompaan kumpaan tunnelipäivään on pakollista, jos hän haluaa säilyttää pätevyyden.

Lue tästä lisää.

Jos minulla on taitorakennerekisterin muokkausoikeudet, täytyykö minun käydä myös kyseisen järjestelmä käyttämiseen liittyvät koulutukset?

Jos sinulla on taitorakennerekisterin muokkaajaoikeudet, sinun ei tarvitse käydä rekisterin ylläpitäjäkurssia uudelleen. Voit tulla suoraan sillantarkastajan tai vesirakenteiden tarkastajan koulutukseen.

Jos haluat tunnelitarkastajaksi, sinun pitää käydä tunnelikoulutus.

Kurssin aikataulun mukaan tiistaina 7.5 on klo 10-16 nykyisille sillantarkastajille pakollinen jatkokoulutuspäivä. Samana päivänä klo 13-16 on teoriakoe tunneleihin liittyen, jonka myös nykyisin tarkastajapätevyyden omaavien tarkastajien on osallistuttava. Miten minun tulisi menetellä tässä tilanteessa?

Jos osallistut tunnelikoulutukseen ja sinulla on sillantarkastajapätevyys, osallistu 7.5. tilaisuuteen kuten sillantarkastajapätevyyttä hakevat. Osallistu siis aamupäivällä 7.5. sillantarkastajien maasto-osuuteen ja sen jälkeen iltapäivällä teoriakokeeseen.

Sivu päivitetty 19.03.2019