Tillbaka

Tågresenärer får hjälp och information via Asemainfo.fi

Tågresenärer får hjälp och information via Asemainfo.fi

Publicerad 15.10.2018

Tjänsten Asemainfo.fi samlar all information som tågresenärer behöver på ett ställe. Via tjänsten hittar du till exempel tågens avgångstider i realtid, störningsmeddelanden och länkar till lokala reseplanerare.

Vad gör du om informationsskärmarna på järnvägsstationerna av någon anledning inte fungerar? Eller om du redan är på väg till stationen och vill kontrollera om ett visst tåg redan har hunnit gå? Och om du behöver mer information om en störning eller vill ge respons? I bland annat sådana fall kan du använda Trafikverkets nya tjänst, Asemainfo.fi.

I tjänsten finns i stort sett samma information som på järnvägsstationernas informationsskärmar, dvs. tågens avgångstider och spår i realtid samt information om förseningar.

”Vi har också samlat meddelanden om störningar i tågtrafiken, reseplanerare och annan nyttig information som underlättar resandet i tjänsten”, säger Heidi Saarinen, utvecklingschef på Trafikverket.

Tjänsten Asemainfo.fi är främst planerad för mobilapparater, men det går också bra att använda den på dator.

Tågresenärens hjälpreda

Själva tjänsten Asemainfo.fi innehåller mycket information och den leder också vidare till rätt datakälla. I tjänsten finns till exempel länkar till responskanalerna och till järnvägsstationernas närområdeskartor. Avsikten är att tjänsten ska vara användarvänlig och funktionsmässigt komprimerad.

Vi förbättrar tjänsten hela tiden, eftersom vi vill erbjuda resenärerna en så bra användarerfarenhet som möjligt”, säger Saarinen.

Tjänsten Asemainfo.fi finns på finska, svenska och engelska.

I Finland är det Trafikverket som ansvarar för utropen och plattformsskärmarna på järnvägsstationerna. Från och med början av nästa år ansvarar det nya statliga bolaget Traffic Management Finland Group för passagerarinformationen på järnvägsstationerna.

Ytterligare information

Utvecklingschef Heidi Saarinen,
Trafikverket
tfn 029 534 3889
fornamn.efternamn(at)trafikverket.fi

 


Sidan uppdaterad 19.10.2015