Hyppää sisältöön

Työmaa-alue Hämeenkyrön yhteiskoulun, F.E. Sillanpään lukion sekä Puronsuun pururadan läheisyydessä

Vt 3 Hämeenkyrönväylän rakennusvaihe käynnistyi elokuussa 2020. Uuden Ristamäentien risteyssillan rakentamistöiden ajaksi nykyiselle katuverkolle rakennettu kiertotie otetaan käyttöön 28.10.2020. Alueella liikkuessa tulee noudattaa varovaisuutta.

 

Työnaikaiset liikennejärjestelyt tehdään Ristamäentiellä yhteiskoulun ja lukion sekä hiekkatekonurmikentän läheisyydessä mahdollisimman turvallisiksi kaikille alueella liikkuville. Kiertotien käyttöönoton jälkeen kävely ja pyöräily ohjataan olemassa olevien väylien, suojateiden sekä kiertotien erillistä kävelyn ja pyöräilyn väylää pitkin turvallisesti työmaan ohi. Nopeusrajoitus on kiertotiellä 30 km/t.

Valaistu Ristamäentien kiertotie on asfalttipäällysteinen ja käytössä heinäkuuhun 2021 saakka. Varsinaiset päätien ja uuden risteyssillan maanleikkaustyöt alkavat nopeasti kiertotien käyttöönoton jälkeen.

Koulun läheisyydessä Hämeenkyrönväylän työmaa-alue on rajattu metallisilla kaksi metriä korkeilla aidoilla.

Puronsuun pururadalle korvaavia reittejä

Valtatien 3 uusi linjaus katkaisee Puronsuun pururadan kahdesta kohdasta ennen kuin korvaavat yli- ja alikulut ovat rakennettu. Eteläntien-Väinämöisentien välinen sorapintainen valaistu yhteys myös katkeaa Hämeenkyrönväylän rakentamisen ajaksi ja korvaava yhteys on Ristamäentien kautta.

Puronsuun pururadan kohdalla työt käynnistyvät elokuussa ensin työmaateiden rakentamisen osalta. Työmaatie muuttuu myöhemmin pysyväksi kävelyn ja pyöräilyn väyläksi. 

Työmaa-alueelle ei saa mennä ilman lupaa. Jos työmaan eteneminen ja sen seuraaminen kiinnostaa, rakennetaan yhteiskoulun parkkialueen läheisyyteen turvallinen paikka seurata työmaata. 

Lisätietoa:

  • Projektipäällikkö Akseli Nurmi Väylävirasto, puh 029 534 3134, [email protected]
  • Urakoitsijan projektijohtaja Harri Korhonen, Destia Oy, puh 0400 943 596, [email protected]