Hyppää sisältöön

Siltarajoitukset

Kartalla on esitetty painorajoitetut sillat ja alikulkujen rajoitukset. Rajoituksia voi poistua ja tulla lisää, joten karttaa kannattaa tarkastella usein. Muista tarkistaa mahdolliset rajoitukset myös kunnista ja yksityisteiden tiekunnilta.

 

Miten karttasovellutusta käytetään?

Siltojen ja alikulkujen nimet sekä rajoitusten yksityiskohdat tulevat esiin karttaa suurentamalla ja reitin symboleja klikkaamalla. Symbolit kuvaavat painorajoitettua siltaa tai alikulkua. Kun klikkaa painorajoitetun sillan symbolia kartalla, tulee esiin taulukko, josta käyvät ilmi muun muassa sillan nimi, tien numero ja suurimmat sallitut akseli- ja telipainot sekä yhdistelmäpaino.

Alikuluista kerrotaan alituskorkeus, jonka perusteella mahdollinen rajoitusmerkki asetetaan. Mikäli lähekkäin on rykelmä alikulkuja tai siltoja, kannattaa kyseistä kartan kohtaa suurentaa niin paljon, että saa yksittäiset reittikohdat esiin. Sovellutuksen tarjoaman suurennuslasityökalun avulla voi välittömästi klikata lähemmäs tarvitsemansa alueen.

Lue sallittujen massojen ja mittojen uudistuksesta lisää sivulta Massat ja mitat -sivulta. Sieltä löydät myös listan lauttojen painorajoituksista.

Siltarajoitukset kartalla