Hyppää sisältöön

Selaa avointa dataa

Yhteystiedot

Väylävirasto

avoimen datan asiantuntija

Minna Huovinen

  • +358 29 534 3215

Tiedustelut paikkatietoaineistoista ja häiriöilmoitukset

[email protected]

Vesiväylätiedot avoin data

Kuva meriliikenteestä ja vesiväylästä

Mistä tietoja saa?

Tie-, rata- ja vesiväyläverkkoa koskevia tietoja on saatavilla Tämä on ulkoinen linkkiLataus- ja katselupalvelusta Tämä on ulkoinen linkkisekä rajapintojen kautta.

Tiedostolatauspalvelussa voi katsella sekä ladata aineistoja karttakäyttöliittymän kautta. Käyttäjät voivat itse valita mitä aineistoja haluavat ja miltä alueelta. Valinnan jälkeen palvelu lähettää sähköpostilla linkin, josta pääsee lataamaan valitsemansa aineistot. Aineistot toimitetaan shape (.shp) -formaatissa.

Rajapintapalvelujen käyttöön tarvitaan sopiva asiakasohjelmisto. Rajapintapalvelut sopivat myös sovelluskehittäjille, jotka haluavat käyttää Väyläviraston avointa dataa omissa sovelluksissaan.

Rajapintapalvelut on kuvattu tarkemmin rajapinnat-sivulla

 

Muut vesiväyläaineistot

Itämeren talvimerenkulkua palvelevassa Baltice.org -verkkopalvelussa on mm. ajantasainen jääkartta, jäänpaksuuskartta, jääraportteja, ennuste, liikennerajoitukset ja jäänmurtajien avustusalueet.
Baltice.org –palveluun >>>

Lisätietoja vesiväylistä ja aineistoista:

Väyläviraston vesiväyläsivut

Vesiväyläaineistojen tietosisällön kuvaus

Avoimet merikartat ja syvyysaineistot

1.1.2019 alkaen Suomen merikartoituksesta vastaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Siirtymäkauden aikana avointen merikartta-aineistojen ja  syvyystietojen jakelu tapahtui Väyläviraston rajapintapalveluista. Syvyysmittausaineistojen tiedostopaketit ovat edelleen ladattavissa Väyläviraston aineistovälitysalustan kautta.
 

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on eriyttänyt Väyläviraston paikkatietopalveluista sen vastuulla olevat merikartoituksen katselu- ja latauspalvelut 26.4.2020.
 

Uudet osoitteet ja rajapintakutsut ovat muotoa:

https://julkinen.traficom.fi/oskari/

https://julkinen.traficom.fi/inspirepalvelu/avoin/wms?request=getcapabilities

Palvelut löytyvät jatkossa myös kansallisesta paikkatietoikkunasta ja metatiedot vastaavasti paikkatietohakemistosta. Siirtymäkauden aikana tiedoissa voi esiintyä joitain epätäsmällisyyksiä.

Lisätietoa merikartoituksen paikkatietopalveluista löytyy Liikenne- ja viestintäviraston verkkosivuilta:

https://traficom.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/paikkatietoaineistot

Mahdolliset kyselyt pyydämme osoittamaan sähköpostiin:  [email protected]
 

Syvyysaineistoista löytyy vielä lisätietoja täällä: https://vayla.fi/avoindata/vesivaylatiedot/syvyysaineistot ja niitä saa ladattua Väyläviraston aineistopalvelusta: https://aineistot.vayla.fi/bathymetry/