Käyttäjätuki

TMC–aineiston tuki:

[email protected]

 

HelpDeskiin voi lähettää myös aineistopalautteet

Ladattavat TMC-aineistot

 

Sertifioitu aineisto

 

Sertifioimaton aineisto

 

Dokumentaatio

 

TMC-aineisto

RDS-TMC (Traffic Message Channel) on liikennetiedotuspalvelu, joka välittää liikennetiedotteita analogisten radiolähetysten ohessa käytettävällä RDS-tekniikalla. Liikennetiedotteet sisältävät hyödyllistä ja ajantasaista tietoa tietöistä, onnettomuuksista, ruuhkista ja kelistä. Tiedotteiden hyödyntämiseen tarvitaan TMC/ALERT-C -aineisto, joiden ylläpidosta ja jakelusta Suomessa vastaa Väylävirasto. TMC:n kehityksestä vastaa TISA Forum.

Ladattavat aineistot

Suomen paikannustietokantaa ylläpidetään jatkuvasti ja se sertifioidaan TISA Forumin toimesta vuosittain. Viimeisin sertifioitu versio on saatavilla täältä.

Väyläviraston tiedotuksessa käyttämä TMC-nimistö päivittyy useamman kerran vuodessa, eli myös sertifiointien välissä.  Tarvittaessa sertifioimattomat väliversiot ovat ladattavissa täältä. Sertifioimattoman aineiston rakenne poikkeaa jonkin verran sertifioidun julkaisun rakenteesta - rakenne-erot on kirjattu erilliseen dokumenttiin. Dokumentaatio on ladattavissa täältä.

 

Rajapintapalvelu

Paikannusnimistö on julkaistu myös tie.digitraffic.fi -palvelussa. Tiedot tarjotaan REST/JSON -rajapintojen kautta.

Tieliikenteen REST/JSON -rajapinnat:
https://tie.digitraffic.fi/api/v1/metadata/documentation/swagger-ui.html
Tietosisältö on dokumentoitu Digitrafficin tukisivustolla.

Hyödyntäjäviestintä

TMC–aineistoa koskeviin kysymyksiin vastaa paikannusnimistö-operaattori osoitteessa [email protected]. HelpDeskiin voi lähettää myös aineistopalautteet.

Aineiston hyödyntäjäksi voi rekisteröityä täällä. Rekisteröityneille käyttäjille tiedotetaan uusista sertifioiduista versioista ja tarvittaessa myös muista aineistoon liittyvistä asioista.