Hyppää sisältöön

Selaa avointa dataa

Yhteystiedot

Väylävirasto

avoimen datan asiantuntija

Minna Huovinen

  • +358 29 534 3215

Tiedustelut paikkatietoaineistoista ja häiriöilmoitukset

[email protected]

Rataverkon avoin data

Väylävirasto huolehtii valtion rataverkkoon liittyvistä tietoaineistoista. Suurin osa rataverkkoa koskevista tiedoista on avointa dataa.

Kuva rautatiestä, junasta ja tiedoista

Mistä tietoja saa?

Tie-, rata- ja vesiväyläverkkoa koskevia tietoja on saatavilla Lataus- ja katselupalvelusta sekä rajapintojen kautta.

Tiedostolatauspalvelussa voi katsella sekä ladata aineistoja karttakäyttöliittymän kautta. Käyttäjät voivat itse valita mitä aineistoja haluavat ja miltä alueelta. Valinnan jälkeen palvelu lähettää sähköpostilla linkin, josta pääsee lataamaan valitsemansa aineistot. Aineistot toimitetaan shape (.shp) -formaatissa.

Rajapintapalvelujen käyttöön tarvitaan sopiva asiakasohjelmisto. Rajapintapalvelut sopivat myös sovelluskehittäjille, jotka haluavat käyttää Väyläviraston avointa dataa omissa sovelluksissaan. Rajapintapalvelut on kuvattu tarkemmin rajapinnat-sivulla.

Lisätietoja rataverkosta

Raid-e hanke
Väylävirasto kehittää parhaillaan rataverkon kunnossapidon ja ylläpidon järjestelmiä nykyistä paremmiksi. Kehittyneillä rataverkon kunnossapito- ja ylläpitojärjestelmillä on mahdollista esimerkiksi parantaa kunnossapitotoimien ajoittamista ja vähentää kustannuksia. Lisäksi rataverkon kunnosta saadaan parempi kuva. ”Rataverkon kunnossapidon ja ylläpitojärjestelmien kehittäminen”, Raid-e –hanke, on yksi Väyläviraston digitalisaatiohankkeen osahankkeista. Lisätietoja Raid-e -hankkeesta >>

Muut rataverkon aineistot

Väylävirasto ylläpitää rataverkon verkkoselostusta, jonka aineistot ovat saatavilla paikkatietomuodossa.