Liikennejärjestelyt

Vt 4 Kirri-Tikkakoski-hankkeen ajankohtaiset liikennejärjestelyt päivitetään tälle sivulle.

Puuppola: 

Nykyinen liittymä valtatieltä 4 Puuppolankoskentielle suljetaan 27.2.2020. Liittymän sulkemisen jälkeen liikenne Puuppolankoskentielle kulkee Salmelantien uuden valtatien 4 liittymän kautta ja edelleen viime vuoden lopulla valmistuneiden Matinmäen siltojen ali. 

Toisen vaiheen aikana Puuppolankoskentien liikennevalot ohjaavat päiväkodin kohdalla liikenteen yhtä kaistaa pitkin. Liikennevalot poistuvat Puuppolankoskentieltä viimeistään 4.3.2020.

Jalankulku- ja polkupyöräliikenne Jylhänperän suunnasta Puuppolankoskentielle ja Puuppolan koulun suuntaan ohjataan myös kulkemaan Matinmäen siltojen ali jalankulun ja pyöräilyn väylää pitkin. Myös kulku Puuppolan kohdan linja-autopysäkeille, jotka ovat valtatien 4 varressa, tapahtuu tätä reittiä.

Nyt käyttöönotettavat uudet ajoneuvojen ja jalankulun ja pyöräilyn liikennejärjestelyt jäävät voimaan myös projektin valmistuttua.

 

 

Puuppola:

Liikennejärjestelyt muuttuvat valtatiellä 4 Puuppolan päiväkodin kohdalla, kun käytössä ollut lyhyt rakentamisen aikainen kiertotie poistuu käytöstä torstaina 12.12.2019. Liikenne siirtyy vanhan valtatien 4 kohdalle rakennetulle uuden moottoritien sillalle, joka otetaan käyttöön kaksisuuntaisena.

 

Makkarajoentie: 

Makkarajoentie suljetaan ajoneuvoliikenteeltä valtatien 4 risteyksestä perjantaina 29.11.2019. Ajoneuvoliikenne Makkarajoentien kiinteistöille kulkee jatkossa Puuppolankoskentien kautta.

Jalankulkijat ja pyöräilijät voivat edelleen käyttää Makkarajoentietä Puuppolan koululle ja läpikulkuun Matinmäen alueelle. Pyöräilijät ja kävelijät käyttävät jatkossa uutta reittiä, joka kulkee uuden Puuppolan alikulkukäytävän kautta nykyiseen alikulkukäytävään. Reitti merkitään työmaa-alueelle suoja-aidoilla ja opastein. Töiden edetessä kulkuväylän paikkaa joudutaan muuttamaan, jolloin opasteet muutetaan vastaamaan uutta reittiä. Tarvittaessa paikalla on myös liikenteenohjaaja.

 

Salmelantie:

Salmelantien liikenne siirtyy kulkemaan osittain uutta rinnakkaistietä pitkin 25.11.2019. Salmelantien liittymä siirtyy noin 400 metriä etelään ja on merkitty keltapohjaisin viitoin.

Salmelantielle on rakennettu väliaikainen suojatie jalankulkijoiden turvallisuuden varmistamiseksi. Tienkäyttäjiä pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta suojatien kohdalla. Muilta osin pyöräilyn ja jalankulkijoiden liikennejärjestelyt ja linja-autopysäkit Puuppolan tiehaaran kohdalla säilyvät entisellään.

Lentoasemantie:

Lentoasemantien risteysalueelle tulee työnaikaisia liikennejärjestelyjä.
Risteyksessä aloitetaan lentokentän eritasoliittymän rakentaminen maanleikkaus- ja louhintatöillä.
Lentoasemantien nopeusrajoitus lasketaan työmaan vaikutusalueella 50 km tunnissa. Valtatiellä 4 nopeus pidetään nykyisellään 80 km tunnissa. Lisäksi työmaaliikenteen takia Lentoasemantielle tulee liikennevalot ja ylityspaikka maansiirtoautoille. 

reaktionapit
Sivu päivitetty 26.02.2020