Vt 9 Yliskylä-Oritupa

Tiesuunnitelmaa valtatie 9:n parantamiseksi välillä Yliskylä–Oritupa päivitetään parhaillaan. Suunnitelma sisältää keskikaiteellisten ohituskaistojen rakentamisen kyseiselle tieosuudelle.

Yliskyläntien, eli maantien 3241, ja Orituvan liikennepalveluaseman välille on suunniteltu keskikaiteellinen ohituskaistapari. Tiesuunnitelman tarkoituksena on parantaa valtatie 9:n liikenneturvallisuutta, sujuvuutta ja liittymien toimivuutta.

Ohituskaistaosuudella yksityisteiden liittymät katkaistaan ja valtatien rinnalle rakennetaan korvaavat yksityistiejärjestelyt. Koko suunnitteluväli valaistaan ja riista-aita täydennetään puuttuvilta osin. Yliskyläntien ja Viitapohjanraitin liittymää parannetaan lisäämällä liittymään vasemmalle kääntyvien kaistat. Tämän lisäksi Oriveden aseman suuntaan ajaville lisätään Yliskyläntien suuntaan oikealle kääntymiskaista.

Orituvan liittymää parannetaan rakentamalla Oriveden suuntaan vasemmalle kääntymiskaista. Tampereen suunnan oikealle kääntymiskaistaa parannetaan.

Tiesuunnitelma valmistuu vuodenvaihteessa. Oriveden kaupunki asettaa tiesuunnitelman nähtäville alkuvuodesta 2020. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa syksyllä 2020 ja valmistua syksyllä 2021.

reaktionapit
Sivu päivitetty 09.12.2019