Tapahtumien järjestäminen rautatieasemilla ja laiturialueilla

Suunnitelmissa tapahtuma tai tempaus rautatieasemalla, alikululla tai laiturialueella? Tällä sivulla kerromme, miten hakea lupia.

Mitä tehdä, jos haluat järjestää tapahtuman Väylän omistamalla alueella?

Väylä hallinnoi kaikkia rautatieasemien laiturialueita, jotka on tarkoitettu matkustajien turvallista junaan siirtymistä varten. Myös osa asemien alikuluista ja asemarakennuksista (esim. Tikkurilan rautatieasema ja asemasilta) kuuluu Väylälle.

Jos haluat selvittää tempauksen tai tapahtuman järjestämistä Väylän alueilla, lähetäthän meille oheisen hakemuksen täytettynä sähköpostiosoitteeseen kuvausluvat@vayla.fi.

Jokaisen tapahtuman luvat katsotaan tapauskohtaisesti. Suosittelemme lupa-asioissa ottamaan meihin yhteyttä hyvissä ajoin, vähintään pari viikkoa ennen suunniteltua tapahtumaa.

Rajoitukset ja hinnoittelu

  • Väylän hallinnoimilla alueilla ei voi järjestää poliittisia, uskonnollisia tai aatteellisia tilaisuuksia.
  • Tapahtuma ei saa aiheuttaa meluhaittaa eikä häiritä matkustajien esteetöntä kulkua asema- ja laiturialueilla.
  • Väylä ei normaalisti peri hintaa rautatieasemien laiturialueiden käytöstä tapahtumapaikkoina.

Kenen alueella tapahtuma on tarkoitus järjestää?

Suomessa rautatieasemat ja niiden läheisyydessä olevat alueet kuuluvat yleensä useammalle taholle. Esimerkiksi Helsingin päärautatieasemalla laiturialueet ja alikulut kuuluvat Väylälle, asemarakennusta hallinnoi VR ja metroasemia taas HKL.

Tapahtumaa varten tarvitset aina maanomistajan luvan. Koska maanomistaja on monia, saatat tarvita joillakin alueilla useamman kuin yhden luvan.

Jos et ole varma, kenelle alue kuuluu, asiasta kannattaa kysyä meiltä (kuvausluvat@vayla.fi).

reaktionapit
Sivu päivitetty 28.08.2019