Päällystystyöt - Päijät-Häme

Teiden päällysteiden uusimiseen ja tiemerkintöjen tekemiseen on Uudenmaan ELY-keskuksella vuonna 2019 käytettävissä noin 25 miljoonan euron rahoitus. Uudenmaan ELY -keskus toimii Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen alueella.

Suurin osa kohteista on vilkkailla teillä, joiden kuluminen on talviaikaan nopeaa johtuen nastarengaskulutuksesta. Nykyinen rahoitustaso ei ole riittävä, jonka johdosta päällystyskohteita joudutaan priorisoimaan mm. liikennemäärien perusteella. Tämän vuoksi vähäliikenteisillä teillä päällystystoimenpiteitä ei juurikaan voida toteuttaa. 

Nykyinen rahoitustaso ei ole riittävä, jonka johdosta päällystyskohteita joudutaan priorisoimaan mm. liikennemäärien perusteella.

ELY-keskuksella on erilliset päällysteiden paikkausurakat, joissa tehdään ohjelmoituja ylläpitoluonteisia paikkauksia. Näiden paikkausten rooli on jatkossa yhä tärkeämpi päällysteiden elinkaaren venyttämisessä, erityisesti vähäliikenteisellä tiestöllä. Päällysteiden paikkaustöitä tehdään myös alueellisissa hoitourakoissa, joissa korjataan akuutit, esimerkiksi liikenneturvallisuutta vaarantavat puutteet.
 
Päällystystöistä löytyy koko maan kattava kartta Väyläviraston karttapalvelusta, jota päivitetään kevään ja kesän aikana.. Vuoden 2019 päällystyskohteet tullaan lisäämään palveluun kevään aikana. 

Tiemerkintöjen ylläpitoon ja uusimiseen käytetään Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä noin viisi miljoonaa euroa. Tiemerkinnät toteutetaan palvelusopimuksissa, joista Päijät-Hämeen alueella toimii Skanska Industrial Solitions Oy. Tiemerkintöjen liikenneturvallisuusmerkitys on suuri, joten niiden rahoituksesta ei tingitä.

Liiku oikein tietyömaalla

 1. Hidasta vauhtia – näin turvaat omasi ja muiden turvallisuuden.
 2. Varaudu poikkeuksellisiin liikennejärjestelyihin.
 3. Ole kärsivällinen, ajoittaista jonoutumista ei voida välttää.
 4. Ole valmis pysähtymään.
 5. Noudata liikennemerkkejä.
 6. Mikäli työmaalla on käytössä saattoauto, noudata saattoauton antamia ohjeita.
 

Yhteystietoja Päijät-Hämeen alueella

 • Projektipäällikkö Niklas Nevalainen, 0295 021 234
 • Päällysteiden paikkausurakka ELY EHA itä, YIT Infra Oy, Jari Ahonen, 040 538 9872
 • Tiemerkintöjen palvelusopimus UUD itä TMPS, Industrial Solutions Oy, Heikki Rahtu, 040 867 4114
 

Akuutit tiestön kuntoon liittyvät palautteet

 • Tienkäyttäjän linja, 0200 2100
 • ELY-keskuksen liikenteen asiakaspalvelu, 0295 020 600, liikenteen.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

Ajantasaista tietoa tietöistä löytyy Väyläviraston internet-sivuilta.

Sivu päivitetty 10.01.2019