Hyppää sisältöön

Yhteystiedot

ELY-keskus

Projektipäällikkö

Antero Erkinjuntti

  • 0295 037 217

Welado Oy

Hankintapalvelukonsultti

Henri Maarala

  • 040 5769 096

GRK Infra Oy

Työpäällikkö

Jarkko Heiskanen

  • 050 4360 944

Kuusamon keskustan liikennejärjestelyt

Tiehanke Käynnissä Pohjois-Pohjanmaa

MEU-logot.aanteiden 18857 Ouluntaival ja 18856 Kitkantie parantamistyöt Kuusamon keskustassa jatkuvat toukokuussa. Rakennustyöt aloitettiin kesällä 2020 ja työt ovat olleet talvitauolla marraskuusta saakka, mutta aikaisesta keväästä johtuen niitä päästään nyt jatkamaan arvioitua aikaisemmin.
 

Rakennustyöt aloitetaan Kitkantiellä Vienantien ja Rantatien välisellä alueella, joka suljetaan liikenteeltä 3.5.2021 alkaen. Kiinteistöille Kitkantie 19, 20, 21, 22 ja 24 säilytetään kulkuyhteys Kitkantien kautta. Sulkemisen arvioitu kesto on noin 2 kuukautta. Lisäksi urakka-alueilla jatketaan myös muita työvaiheita toukokuusta alkaen (mm. Ouluntaipaleen kiveystyöt), mutta niillä ei ole vaikutuksia liikennejärjestelyihin vielä alkuvaiheessa. Töiden etenemisestä ja liikennejärjestelyiden muutoksista tiedotetaan erikseen myöhemmin Kuusamon kaupungin ja ELY-keskuksen nettisivuilla.

Urakkaan sisältyvien rakennustöiden on tarkoitus olla kokonaisuudessaan valmiit lokakuun 2021 loppuun mennessä. Liikennejärjestelyiden saneerauksella parannetaan alueen viihtyisyyttä ja esteettömyyttä sekä liikenneturvallisuutta. 

Hankkeen yhteydessä rakennetaan lisäksi uusia kaapelointireittejä ja tietoliikenneyhteyksiä (suojaputkia asennetaan yhteensä yli 6km) sekä saneerataan Kuusamon EVO:n omistamia vesihuolto- ja kaukolämpölinjoja.

Hankkeen urakkahinta on 5,5 milj. euroa. Hankkeelle on myönnetty EAKR-rahoitusta. Kustannuksiin osallistuu myös Kuusamon kaupunki ja Kuusamon EVO.

Päätoteuttajana hankkeessa on GRK Infra Oy.