Liikennejärjestelyt

26.10.2020 Kujalankatu liikenteelle

Maanantaina 26.10.2020 avattava uusi Kujalankatu on hankkeessa toteutettavan Vanhanradankadun suora jatke, joka yhdistää Kujalan eritasoliittymän nykyiseen katuverkkoon.

Kujalankatu avataan liikenteelle.

 

5.-6.10.2020 Kävelyn ja pyöräilyn reitti kiertotielle Uudenmaankadulla Launeen sillan kohdalla

Maanantai-aamulla suljetaan Lahden Uudenmaankadun kävelyn ja pyöräilyn väylä Launeen sillan kohdalla rakenteilla olevan kehätien rampin asfaltoinnin takia. Samalla asfaltoidaan suljettuna olevaa kävelyn ja pyöräilyn väylää. Asfaltointi kestää kaksi päivää, 5.-6.10.2020. Asfaltoinnin ajan kävelijät ja pyöräilijät ohjataan kiertoreitille Ajokadun sillan kautta. Uudenmaankadun kävelyn ja pyöräilyn kiertotie.

 

21.8. Helsingintien jalankulun- ja pyöräilyn väylä siirretään kulkemaan Nikulan risteyssillalle

Helsingintien jalankulun- ja pyöräilyn väylä siirretään kulkemaan Nikulan risteyssillalle perjantaina 21.8.2020 ja käytössä ollut kiertotie suljetaan. Kävelyn- ja pyöräilyn väylä siirtyy ensimmäisessä vaiheessa kulkemaan osittain Helsingintien suljetulle ajoradalle siihen saakka, että rakennustyöt lopullisen väylän osalta saadaan valmiiksi.

Karttakuvassa on esitetty suljettava reitti sekä uusi jalankulun ja pyöräilyn linjaus.


19.-20.8. Uudet liikennevalot Uuden Orimattilantien ja Uudenmaankadun risteykseen 

Uuden Orimattilantien Hollolan suunnasta Uudenmaankadulle moottoritien suuntaan kääntyvä ”vapaa oikea” muuttuu valo-ohjatuksi, mikä parantaa risteyksen liikenneturvallisuutta. Muutos tehdään yötyönä tulevana keskiviikon ja torstain välisenä yönä 19.-20.8.

Kuvassa on esitetty Uuden Ortimattilantien liittymä Uudenmaankadulle.

16.7.2020 Luhdantaustankatu liikenteelle

Uuden Patomäen tunnelin ylittävä Luhdantaustankatu aukeaa ajoneuvoliikenteelle torstaina 16.7.2020. Toinen tunnelin ylittävä tie, Porvoonjoentie, avataan liikenteelle elo-syyskuun aikana. Patomäen kentät pysyvät työmaa-alueena vielä vuoden 2021 aikana, jolloin tehdään viimeistelytöitä. 

Kartta: Luhdantaustankatu avataan liikenteelle.

 

Vko 28, 2020 Uudenmaankadun kaistojen välinen liikennejärjestely

Maanantai 22.6.2020 käyttöön otettu liikennejärjestely Launeen eritasoliittymän ja Apilakadun välillä muuttuu siten, että nyt itäisellä ajoradalla oleva liikenne ohjataan läntiselle ajoradalle. Sääolosuhteista riippuen muutos pyritään toteuttamaan viikon 28 aikana.

Risteysvälillä liikenteen käytössä on yksi ajokaista suuntaansa ja ajosuunnat erotetaan toisistaan kaiteella.

Uudenmaankadun, Apilakadun ja Launeenkadun liittymässä liikennevalot ovat pois käytöstä ja risteyksessä on väliaikainen kiertoliittymä. Ajoneuvoliikenteeltä suljetulla alueella tehdään muun muassa Launeen risteyssillan liikuntasauman tukikaistan korjausta ja Uudenmaankadun painuman korjausta. Työn kesto arviolta 2-3 viikkoa.

Kartta: Muutoksia liikennejärjestelyissä Uudenmaankadulla Launeella.

 

7.7. ja 8.7.2020 Kävelyn ja pyöräilyn väylien liikennejärjestelyt Luhdantaustankadun ja Uudenmaankadun läheisyydessä

Liikennejärjestelyt tiistaina 7.7.2020

Luhdantaustankadun kävelyn ja pyöräilyn väylä siirtyy osin lopulliselle reitilleen Patomäen tunnelin eteläpuolella. Kävelijät ja pyöräilijät siirtyvät kiertoreitin kautta takaisin Luhdantaustankadulle.

Kävelyn ja pyöräilyn väylän muutostöiden takia suljettuna ollut Launeen alikulkukäytävä avataan liikenteelle. Väylällä tehdään vielä avaamisen jälkeen kaide- ja viimeistelytöitä.

Liikennejärjestelyt keskiviikkona 8.7.2020

Tasangonpolku suljetaan Uudenmaankadulla Patomäen alikulkukäytävässä suoritettavien korjaustöiden takia, ja kulku Luhdantaustankadulta Uudenmaankadun länsipuolelle kulkee Patometsänkatua pitkin, Aukeankadun alikulkukäytävän kautta.

Tasangonpolku ja Luhdantaustankatu

Tasangonpolku on suljettuna noin kuukauden, ja se avataan jälleen liikenteelle koulujen alkuun mennessä.

Patomäen tunnelin ylittävällä Luhdantaustankadulla tehdään vielä viimeistelytöitä, ja se on ulkopuolisilta suljettu työmaa-alue. Katu aukeaa liikenteelle ihan lähiviikkoina. Tiedotamme tarkan päivän heti kun se varmistuu.

Kartta: Luhdantaustankadun ja Tasangonpolun kävelyn ja pyöräilyn väylän työnaikaiset reitit.

 

6.7.2020 Liikennejärjestelyjä Ajokadulle Orvokkitien kohdalla

Maanantaina 6.7.2020 käynnistyvät liikennejärjestelyt Ajokadulla vaikuttavat niin Orvokkitien yhteyteen kuin kävelyn ja pyöräilyn Ajokadun ja Uudenmaankadun väliseen yhteyteen.

Orvokkitie kiertotielle

Ajokadun ja Orvokkitien liittymästä rakennetaan kävelyn ja pyöräilyn liikenneturvallisuutta parantava korotettu liittymä. Työ suoritetaan osana Vt 12 Lahden eteläinen kehätie, Lahden pään hankkeeseen kuuluvaa Ajokadun muutostyötä. Rakentaminen käynnistyy 6.7.2020 ja Orvokkitien liittymä Ajokadulle suljetaan - ajo tonteille on kuitenkin sallittua. Töiden ajan Orvokkitieltä kuljetaan Ajokadulle Sokeritopankadun kautta. Korotetun liittymän työt kestävät reilun viikon. Rakentamisen aikana Ajokadun liikennettä ohjataan liikennevaloilla työmaan ohi, mutta kävelyn ja pyöräilyn yhteys Ajokadulla sekä Orvokkitiellä säilyy rakentamisen aikana. Orvokkitietä kulkeva linja-autoliikenne ja pysäkit siirtyvät töiden ajaksi Sokeritopankadulle.

Ajokadulta Uudenmaankadulle johtava kävelyn ja pyöräilyn väylä suljetaan

Ajokadun varrelta Uudenmaankadulle johtava jalankulun ja pyöräilyn väylä suljetaan 6.7.2020 alkaen käynnistyvien korotetun liittymän töiden sekä väylän viimeistelytöiden takia. Sulkemisen aikana vaihtoehtoiset kävelyn ja pyöräilyn reitit kulkevat pohjoisessa Apilakadun kautta ja etelässä Tasangonpolun kautta. Työt kestävät noin pari viikkoa.

Kartta: liikennejärjestelyt Ajokadulla.

 

8.6.2020 Ajokadun liikennejärjestelyt

Maanantaina 8.6. käynnisty

vät taas kesken olevat rakennustyöt Ajokadulla, Orvokkitien ja Sokeritopanpolun välisellä risteysalueella. Työt aiheuttavat liikennejärjestelyjä, jotka muuttuvat rakentamisen mukaan. Liikennejärjestelyt kestävät heinäkuun loppuun. Kartassa näkyy rakennustyön kohta.

 

Ajokadun liikennejärjestelyt Orvokkitien ja Sokeritopankadun välisellä osuudella jatkuvat heinäkuun loppuun.

 

1.6.2020 Valtatiellä 4 suljetaan tien ylityskohdat Joutjärven liittymän molemmin puolin

Valtatiellä 4 molemmin puolin Joutjärven eritasoliittymää sijaitsevat kunnossapitokalustoa palvelleet keskikaistan ylityskohdat (kartta) suljetaan säävarauksella tiistaina 2.6.2020. Ylityskohdat suljetaan tieturvallisuuden parantamiseksi. Uusi Kujalan eritasoliittymä mahdollistaa kunnossapitokaluston kääntymisen ilman keskikaistan ylittämistä.

Kartta: Valtatiellä 4 Joutjärven liittymän etelä- ja pohjoispuolella sijaitsevat ylityskohdat suljetaan säävarauksella tiistaina 2.6.2020.

 

Myös Lahden kaupungin karttapalvelusta näet Eteläisen kehätien tietyömaan liikennejärjestelyt