Maantie 9401 Tunturitie ja kantatie 80 Ylläsjärventie liikenneturvallisuuskohteet, Kolari

Suunnittelukohteet sijaitsevat Äkäslompolon ja Ylläsjärven kylien alueella.

Hankkeen sisältö

Äkäslompolon kylällä Tunturitien eteläpuolelle suunnitellaan uusi kevyen liikenteen väylä ja suojatiesaarekkeet välille Peltotievantie – Sannanrannantie. Kevyen liikenteen väylän pituus on noin 600m. Lisäksi Tiurajärventielle Äkäslompolon koulun kohdan liikenneturvallisuutta parannetaan tehostamalla kohteen liikenteenohjausta uusin liikennemerkein ja ajoratamerkinnöin.

Suunnitelma sisältää myös Ylläsjärven kylällä Ylläsjärventien nykyisen kevyen liikenteen väylän jatkamisen Jänkänpaikantieltä noin 400 metriä etelän suuntaan. Suunnittelualue käsittää myös Tirroniementien ja Tunturihotellin välisen osuuden liittymä- ja suojatiejärjestelyt (suojatiesaarekkeet kaupan ja hotellin läheisyyteen).

Ylläsjärven kylän kohdalla kt 80 kevyen liikenteen väylän suunnittelualuetta on päätetty jatkaa noin 600 metriä Karhuntien liittymästä etelän suuntaan Rämeännimentien risteysalueelle.

Aikataulu ja osallisuus

Tiesuunnitelmat valmistuvat keväällä 2019 ja rakennussuunnitelmat syksyllä 2019. Uusia suunnitelmaluonnoksia esitellään yleisötilaisuudessa maantantaina 3.2.2020 klo 17.00 - 19.00 Ylläsjärven koululla.

Kuulutus yleisötilaisuudesta (ely-keskus.fi)

Kolarin kunta maksaa puolet suunnittelukustannuksista. Hankkeen rakennusaikataulu ei ole vielä tiedossa.

reaktionapit
Sivu päivitetty 30.01.2020