Skip to content

Yhteisenä tavoitteena turvallisuutta vahvistava toimintakulttuuri - HOF-kurssi nyt tarjolla

Julkaistu 28.1.2021

Kunnossapidossa ja rakentamisessa ihmisten toiminnan ymmärtäminen on tärkeää. Lisää ymmärrystä saat esimerkiksi käymällä inhimillisiin ja organisatorisiin tekijöihin pureutuvan kurssin.

Radan kunnossapitoa yöllä.

Onnistumisen ja epäonnistumisen avaimet ovat siinä, miten hyvin ymmärrämme työnteon yksilön, ryhmän, tehtävien ja organisaation näkökulmasta. Kun puhumme laajasta eri tekijöiden huomioimisesta, käytämme termiä HOF (Human and Organisational Factors).

Inhimillisten ja organisaation liittyvien tekijöiden huomioiminen on erityisen tärkeää normaalista poikkeavissa olosuhteissa tai uusien työmenetelmien suunnittelussa. Apuna tässä Väylävirastolla on Työterveyslaitoksen kehittämä neliapila-työkalu, jota käyttämällä varmistumme siitä, että asiat on käsitelty mahdollisimman monelta kantilta. Laaja näkökulma auttaa muun muassa riskien arvioinnissa sekä turvallisuuden parantamisessa.

Omat sekä edelläkävijäorganisaatioiden kokemukset ovat vakuuttaneet meidät siitä, että HOF-tekijöiden huomioiminen kannattaa. Nyt tarjoamme koulutusta ja työkaluja HOF-tekijöiden opiskeluun myös palveluntuottajillemme.

HOF-peruskurssi Eerokissa

Väyläviraston palveluntuottajille suunnattu HOF-peruskurssi on vuoden 2021 uutuus.

Kurssi on maksuton, mutta tarvitset kurssin käydäksesi Eerokin tunnukset. Pääset luomaan tunnukset kirjautumissivulla: https://rok.mmg.fi/login/

HOF-peruskurssi löytyy Eerokista Väyläviraston kurssitarjottimelta: Inhimilliset ja organisatoriset tekijät (HOF-peruskurssi).

Tulossa syventäviä HOF-kursseja

Väylävirasto tulee tarjoamaan HOF:sta riskinarvioinnin ja turvallisuuspoikkeamienhallinnan osalta syventäviä perehdytys- ja koulutustilaisuuksia alkuvuoden aikana. Näistä kerromme tarkemmin mm. Väyläviraston HOF-sivuilla.

Sivuilta löydät myös asiantuntijoidemme yhteystiedot, mikäli sinulla nousee aiheesta kysymyksiä.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta