Digitraffic

Digitraffic on Liikenneviraston ylläpitämä rajapintapalvelukokonaisuus, jonka kautta jaetaan ajantasaista liikenne- ja olosuhdetietoa Suomen liikenneväyliltä. Digitraffic -palvelu tiedot kattavat kaikki kolme pääliikennemuotoa; tie-, rata- ja vesiliikenteen. Suurin osa tietolajiesta saadaan Liikenneviraston ylläpitämistä tiedonkeruujärjestelmistä.

Kaikki Digitraffic -palvelun kautta jaettava tieto on koneluettavaa avointa dataa ja on käytettävissä Creative Commons 4.0 käyttölisenssillä, mikä mahdollistaa uusien palveluiden ja ohjelmistojen kehittämisen.

Kattavasti lisätietoja palvelusta löytyy Digitrafficin omilta sivuilta osoitteesta http://digitraffic.liikennevirasto.fi/

Tieliikenne

Tieliikenteen Digitraffic suosituimpia tietolajeja ovat kelikamerakuvat, tiesääasemien tiedot sekä nopeudet ja liikennemäärätiedot liikenteen automaattisilta mittausasemilta.

Rataliikenne

Rata-Digitraffic kautta on saatavissa tietoja esimerkiksi rautatieliikenteen aikatauluista ja ennusteista sekä junien kokoonpanoista.

Vesiliikenne

Vesiliikennetiedon Digitrafficin avulla voidaan selvittää voimassa olevat merivaroitukset sekä alusten sijantitietoja ja satamakäyntejä.
Sivu päivitetty 21.08.2018