Yhteystiedot

Digiroad-operaattori

  • 040 507 2301 (klo 9-16)
  • info(a)digiroad.fi

Pysäkkiasiat

  • pysakit(a)digiroad.fi

Digiroad-keskustelu

Digiroad-verkostolla on oma keskustelukanava Slackissa. Kanavalla on jo yli 150 keskustelijaa - tule sinäkin mukaan! 

Digiroad Twitterissä

Hyvä tietää

Digiroad-dokumentit ja liitetiedostot löytyvät myös kootusti Dokumentit -sivulta.

Aineisto

Digiroad-aineisto on avointa dataa eli käytöstä ei peritä maksua. Digiroad-aineiston käytössä tulee kuitenkin noudattaa Creative Commons Nimeä 4.0 -lisenssin ehtoja.

Digiroadin sisältö

Digiroad sisältää teiden ja katujen geometrian sekä ominaisuustiedot. Se on tähän mennessä kattavin ilmainen Suomen tiestöä kuvaava tietokanta, joka tarjoaa käyttäjilleen muun muassa seuraavia väyliin liittyviä tietoja:

Ajoradan keskilinjageometria sisältää tiet, lautta- ja lossiyhteydet, rautatiet sekä erilliset kevyen liikenteen väylät. Digiroadin liikenteeseen liittyviä ominaisuustietoja ovat puolestaan liikenne-elementin ominaisuustiedot, tie- ja katuverkon kulkurajoitukset sekä muut ominaisuudet. Liikennejärjestelmän muita kohteita ovat esim. palvelut. 

Tarkastele Digiroad-aineistoa karttanäkymässä

Tässä karttaikkunassa voit katsella Digiroad-aineistoa. Digiroadin tietolajit saa karttaikkunaan näkyville omina tasoinaan. Valitse ikkunan oikeasta yläkulmasta tarkasteltavat tietolajit. Tietolajit tulevat näkyville karttaa lähennettäessä. Ikkunan vasemmassa yläkulmassa olevasta kysymysmerkistä näet karttaselitteen valitsemalla selitettävän karttatason pudotusvalikosta.

Saat karttaikkunan näkyville suurempana tästä. Digiroad-aineisto on näkyvillä myös Maanmittauslaitoksen Paikkatietoikkunassa.

Lisätietoja tietolajien ominaisuustiedoista Digiroadin tietolajien kuvauksesta. 

Aineistojulkaisu ja lataaminen

Digiroad-aineistoa julkaistaan WMS-ja WFS-rajapintoja pitkin, sekä erillisena aineistojulkaisuna EsriShapefile- ja GeoPackage muodoissa. ESRI shape-tiedosto on ladattavissa koko Suomen kattavana pakettina tai maakuntajakoon perustuvissa paketeissa. Aineistojulkaisu sisältää tietolajit erillisinä tiedoistoina ja kaikille tietolajeille on luotu oma geometria sekä ominaisuustiedot. GeoPackage julkaistaan tällä hetkellä koko Suomen kattavana aineistona. Aineistojulkaisut ovat ladattavissa ETRS-TM35FIN-koordinaatistossa.

Tarkan tietosisällön esittelyn löydät Tietolajien kuvaus -dokumentista ja aineiston saat ladattua Väylän verkkopalvelun kautta. 

 

Julkaisujen toimitusmuodot

Digiroad-aineisto on saatavina kahdessa eri formaatissa (R ja K).

Digiroad R

Digiroad K


Digiroad R sisältää referenssiketjuille dynaamisesti segmentoituja ominaisuustietoja ja se julkaistaan ESRI shape -muodossa ja GeoPackagena. Aineistossa kaikille tietolajeille on luotu oma geometria.


Digiroad K -versiossa liikenne-elementit on katkottu ominaisuustiedoiltaan yhtenäisiin osiin. Digiroad K julkaistaan ESRI shape -muodossa ja GeoPackagena. Aineistossa kaikille tietolajeille on luotu oma geometria. 

 

Sivu päivitetty 12.06.2019