Merikartta-aineistojen käyttö ja luvat

Uudet Merikartat sivut löytyvät traficom.fi sivustolta 1.1.2019 eteenpäin. Liikenneviraston tietyt toiminnot, Trafi sekä Viestintävirasto yhdistyvät Liikenne- ja viestintävirasto Traficomiksi.

Kaikkia Liikenneviraston merikartta-aineistoja suojaa laki tekijänoikeuksista. Aineistojen käyttö muussa kuin navigointitarkoituksessa on mahdollista joko Liikenneviraston avoimen datan tai merikartoitusaineiston lisenssillä (tietyt poikkeukset).

Ensisijainen toimituskanava kaikelle Liikenneviraston paikkatietoaineistolle on Liikenneviraston lataus- ja katselupalvelu. Sen kautta pääosa aineistoista on ladattavissa veloituksetta käyttöön avoimen datan lisenssillä. Poikkeuksen tästä muodostavat merikartoituksen tietyt erillisen listauksen mukaiset aineistot, jotka myös on mahdollista ladata veloituksetta muuhun kuin navigointitarkoitukseen merikartoitusaineiston lisenssin mukaisin ehdoin.

Navigointitarkoitukseen edellytyksenä on sopimusmenettely, josta lisätietoja voi tiedustella osoitteesta copyright@liikennevirasto.fi

tai oheisella lomakkeella:
PDF -hakemus/lupa

Navigointitarkoitukseen sisältyvät kaikki merenkululliset toimenpiteet kuten aluksen reitin suunnittelu, sijainnin määritys, sopivan kulkusuunnan asettaminen ja aluksen turvallisen kulun takaaminen.

Aineistojen luvaton käyttö

Valvomme aineistojemme käyttöä. Havaitsemissamme epäkohdissa pyrimme saattamaan asiat lainmukaiseen tilaan. Tarvittaessa ryhdymme oikeudellisiin toimiin suojatessamme tekijänoikeuksiamme.

Sivu päivitetty 04.12.2018