Takaisin

Vt 9 Jännevirran silta -hankkeen urakoitsijaksi valittu Kreate Oy

Vt 9 Jännevirran silta -hankkeen urakoitsijaksi valittu Kreate Oy

Julkaistu 16.09.2016

Liikennevirasto on hankintapäätöksellään 16.9.2016 valinnut vt 9 Jännevirran silta -hankkeen urakoitsijaksi Kreate Oy:n. Varsinainen sopimus on tarkoitus allekirjoittaa lokakuun alkupuolella meneillään olevan valitus- ja oikaisuvaatimusajan jälkeen.

Työt käynnistyvät sopimuksen allekirjoituksen jälkeen lokakuu puolivälissä 2016. Syksyn aikana työt keskittyvät sillan perustusten tekemiseen ja siltapenkereiden rakentamiseen.

Jännevirran silta on Kuopion ja Siilinjärven rajalla olevan valtatie 9:n silta, joka ylittää Saimaan syväväylän Jännevirran kylän kohdalla. Valtatie 9 on tärkeä Joensuu–Kuopio välinen tie. Hankkeessa rakennetaan uusi kiinteä silta salmen yli, nykyisen sillan eteläpuolelle. Valtatien linjauksen ja tasauksen parantamista tehdään noin 3 km:n matkalla sillan molemmilla puolin. Lisäksi hankkeessa parannetaan yksityisteiden liittymiä ja kevyen liikenteen järjestelyjä sekä uusitaan tie- ja katuvalaistusta.

Uusi leveämpi ajorata ja kevyen liikenteen väylä varmistavat turvallisen sillan ylityksen. Kiinteä silta puolestaan sujuvoittaa niin maantie- kuin vesiliikennettäkin. Rakennustyöt eivät aiheuta katkoja tieliikenteeseen eivätkä pitkäaikaisia katkoja vesiliikenteeseen.

Hanke on osa liikenneväylien korjausvelkaohjelmaa 2016–2018. Hanke valmistuu vuonna 2018.

Tietoa hankkeesta:
www.liikennevirasto.fi/vt9jannevirta

Lisätietoja:
Hannu Nurmi, projektipäällikkö, Liikennevirasto, hannu.nurmi(at)liikennevirasto.fi, 029 534 3574
Jetro Matilainen, projekti-insinööri, Liikennevirasto, jetro.matilainen(at)liikennevirasto.fi, 029 5343573