Takaisin

Velho-allianssin päiväkirjamerkintä: sovelluskehittäjän arkea allianssissa

Velho-allianssin päiväkirjamerkintä: sovelluskehittäjän arkea allianssissa

Julkaistu 8.5.2018

Sovelluskehittäjän arkea allianssissa

Aloitin sovelluskehitystiimissä reilu kuukausi takaperin. Toteutusporukka koostuu Solitan ja Sitowisen sovelluskehittäjistä. Jokaisella kehittäjällä on oma selkeä vahvuusalueensa ja yhdessä olemme todellinen velhotiimi.  

Allianssimalli todella toimii! Ennen projektin alkua tapasimme kehittäjäporukalla pariin otteeseen ja tutustuimme toisiimme. Kävimme myös yhdessä parin päivän koulutuksessa, missä perehdyttiin käytettävään teknologiaan. Itselleni homma oli alusta asti aivan selvä. Tuntui kuin olisin tullut kotiin. Loistavan yhteishengen vuoksi kaikki uskaltavat kysellä toisiltaan vähän tyhmiäkin ja apua saa etänä ja paikan päällä. Myös pienet arjen haasteet tekemisessä ratkeavat nopeasti. Aito auttaminen, yhteistyö ja välittäminen poikivat tehokkaampaa ja laadukkaampaa tekemistä.       

Neljän viikon aikana on rakennettu uutterasti pohjaa palvelulle. Ensimmäinen tietomalliversio on kasassa, julkaisuputket pilvessä valmiina ja ensimmäinen palvelunraakile rakennettu. Työn imu on niin kova, että välillä patistelemme toisiamme tekemään muitakin juttuja. Toki onhan ohjelmointi paras tapa viettää vapaa-aikaa!   

Osa tiimistä istuu Tampereella ja osa Espoossa. Työskentelemme osan ajasta etäyhteyksien yli. Mikään ei kuitenkaan voita kommunikointia naamatusten. Reissailu kaupunkien välillä ei ole kuitenkaan niin raskasta kun tietää miten mukava porukka junaraiteiden toisessa päässä odottaa. Osan hommista voi myös hoitaa junamatkan aikana!    

On aivan mahtavaa saada olla mukana Velhossa!  

Saara-Maija Pakarinen

Lisätietoja Velho-allianssista

Velho-allianssin sivut

Takaisin Velho-päiväkirjan pääsivulle: https://www.liikennevirasto.fi/hankkeet/digitalisaatiohanke/tieverkon-kunnonhallinta/velho-allianssi/velho-paivakirja

Lue seuraava Velho-päiväkirjamerkintä: https://www.liikennevirasto.fi/hankkeet/digitalisaatiohanke/tieverkon-kunnonhallinta/velho-allianssi/velho-paivakirja

 


reaktionapit