Takaisin

Velho-allianssin päiväkirjamerkintä: konseptoijan arkea allianssissa

Velho-allianssin päiväkirjamerkintä: konseptoijan arkea allianssissa

Julkaistu 30.5.2018

Konseptoijan arkea allianssissa

Opintoni alalta ovat vielä kesken, mutta sain aivan uskomattoman mahdollisuuden päästä osaksi Velho-allianssin konseptointitiimiä ja sukeltamaan suoraan mm. tietomallien, nimikkeistöjen, aineistojen, sekä erilaisten prosessien syvään päähän.

Tiimiin oli helppo tulla mukaan välittämisen, osallistamisen, sekä kattavan ohjeistamisen siivittämänä – yksilö otetaan huomioon. Mielestäni allianssin hienous on siinä, miten eri asiantuntijat pelaavat yhteen saman tavoitteen eteen. Pelkkä ammattitaito ja asiantuntijuus eivät välttämättä kuitenkaan takaa parasta lopputulosta, vaan myös ryhmähengen ja yhteisen aidon välittämisen tulee olla huipussaan - ja sitä se Velhossa todella on! Myös huumorin kukkaset kukkivat tavalla, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Ensimmäinen toteutusjakso alkaa olemaan lopuillaan ja on ollut todella mielenkiintoista nähdä myös toteutustiimin tekemistä ja käytännön ohjelmointia. Konseptointitiimin myllyttämien asioiden konkretisoituminen näytöllä näkyviksi seikoiksi on todella säväyttävää. Tiimien yhteinen toiminta alkoi hienosti ja sitä tehostetaan myös yhteisillä Bigroom-päivillä.

Toisessa toteutusjaksossa jatketaan sekä investointihankkeiden parissa, että pureskellaan tiestötietojen rakennerekisterin ensimmäistä versiota, jossa päällysteiden ylläpidon tietotarpeet ja prosessit ovat konseptoinnilla työn alla.

Kesä alkoi ja toivottavasti kestää pitkään. Vaikkakin tässä porukassa aurinko paistaa aina!

 

30.5.2018 Aki Haulivuori

 

 

Lisätietoja Velho-allianssista

http://www.liikennevirasto.fi/velho-allianssi

Takaisin Velho-päiväkirjan pääsivulle: https://www.liikennevirasto.fi/hankkeet/digitalisaatiohanke/tieverkon-kunnonhallinta/velho-allianssi/velho-paivakirja#.WyAYY1UzbIU

Lue edellinen Velho-päiväkirjamerkintä: https://www.liikennevirasto.fi/-/velho-paivakir-1#.WyAY0FUzbIU


reaktionapit