Takaisin

Varautuminen vaikeisiin sääolosuhteisiin jatkuu huomenna ke 13.1.

Varautuminen vaikeisiin sääolosuhteisiin jatkuu huomenna ke 13.1.

Julkaistu 12.01.2016

Voimakkaan tuulen ja lumisateen on ennustettu jatkuvan keskiviikkona 13.1. Liikennevirasto on varautunut tehostetulla teiden ja raiteiden kunnossapidolla myös huomenna. Liikennevirasto pahoittelee lumimyräkästä aiheutunutta haittaa liikkujille. Teillä sekä raiteilla liikkujia kehotetaan varaamaan varovaisuutta ja aikaa liikenteeseen. Osa junista tullaan perumaan myös huomenna.

Teitä aurataan jatkuvasti koko alueurakkaan varatulla kalustolla sekä näitä tilanteita varten varatulla lisäkalustolla. Teiden aurausta voi hankaloittaa etenkin pääkaupunkiseudulla liikenneruuhkat. Teiden auraus onnistuu sitä nopeammin, mitä vähemmän teillä on liikennettä.

Teitä ei voida suolata luvattujen pakkaslukemien takia, mikä yhdessä kinostuvan pakkaslumen kanssa aiheuttaa erittäin vaikean ajokelin. Joukkoliikenteen vuorojen peruminen puolestaan saattaa lisätä autoilijoiden määrää teillä.

Varautuminen vaikeisiin sääolosuhteisiin jatkuu huomenna 13.1. ja niin VR:n kaukoliikenteessä kuin HSL:n lähiliikenteessä on muutoksia. Liikenteen harvennus mahdollistaa lumenpoiston turvallisesti vaihteista. Raiteiden kunnossapidossa on käytössä lisämiehitys.

Ajantasaisen liikennetilanteen voi tarkistaa Liikennetilanne-palvelusta. Tiedot junavuoroista päivitetään VR:n ja HSL:n nettisivuille.

Tietoa verkossa:

Ajantasainen liikennetilanne (mm. kelikamerat, häiriöt ja ajokeli)

Liikennetilanne Twitterissä

Lisätietoja junaliikenteestä www.vr.fi

Lisätietoja lähijunaliikenteestä www.hsl.fi

 

Liikennevirasto mahdollistaa toimivat, tehokkaat ja turvalliset matkat ja kuljetukset. www.liikennevirasto.fi

Trafikverket möjliggör fungerande, effektiva och trygga resor och transporter. www.trafikverket.fi  

www.facebook.com/liikenneverkossa

www.twitter.com/liikennevirasto