Takaisin

Vääksyn kanavan avattavassa sillassa koneistovaurio – varaudu tie- ja vesiliikenteen katkoihin

Vääksyn kanavan avattavassa sillassa koneistovaurio – varaudu tie- ja vesiliikenteen katkoihin

Julkaistu 30.05.2017

Vääksyn kanavan avattavan sillan koneistovaurio haittaa tie- ja vesiliikennettä tänä kesänä. Vaurio aiheuttaa liikennekatkoja.

Vääksyn kanavan avattavaa siltaa ei voida koneistovauriosta johtuen avata ja sulkea normaalisti. Tästä syystä Liikennevirasto joutuu rajoittamaan sillan käyttöä. Rajoitukset koskevat tieliikennettä ja yli 2,1 metrisiä aluksia. Alle 2,1 metriset alukset voivat kulkea Vääksyn kanavan sillan ali, vaikka se olisi kiinni-asennossa.

Tietoa liikennekatkoista ja niiden aikatauluista

Tieliikenteen katkot johtuvat siitä, että avattava silta on auki-asennossa. Katkojen aikana tieliikenne joutuu kiertämään sillan valtatien 24 kautta. Tieliikenteen katkojen aikana silta on nostettuna, eli myös yli 2,1 metriset alukset voivat kulkea siitä. Muina aikoina siltaa ei nosteta.

Vääksyn avattava silta on nostettuna tällä viikolla (vko 22) joka päivä kello 10–12 ja 18–22. Näinä kellonaikoina tieliikenne joutuu kiertämään sillan.

Viikosta 23 lähtien silta on nostettuna joka päivä kello 10–12, 14–16 ja 18–22. Näinä kellonaikoina tieliikenne joutuu kiertämään sillan.

Sillan käyttörajoitusten arvioidaan kestävän koko kesän. Sillan koneistovaurion korjauksen etenemisestä tiedotetaan myöhemmin lisää.

Lisätietoa

Liikennevirasto,
Yksikön päällikkö Tero Sikiö,
puh. 029 534 3409
etunimi.sukunimi(at)liikennevirasto.fi