Takaisin

Uusia liikennejärjestelyjä Uudenmaankadun - Apilakadun - Launeenkadun -risteykseen Lahdessa

Uusia liikennejärjestelyjä Uudenmaankadun - Apilakadun - Launeenkadun -risteykseen Lahdessa

Julkaistu 27.09.2018

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankekokonaisuuteen sisältyvien parannustöiden edetessä liikennejärjestelyt muuttuvat Uudenmaankadun työmaan pohjoispäässä. Uudenmaankadun-Apilakadun-Launeenkadun -risteykseen tulee lokakuun ensimmäisellä viikolla työnaikainen kiertoliittymä nykyisen liikennevalo-ohjatun liittymän sijaan (kuva).

Otathan huomioon, että väistämisvelvollisuudet muuttuvat, sillä kiertoliittymään tulija väistää ympyrässä ajavia. Tiesithän muuten, että kiertoliittymään tultaessa ei tarvitse käyttää vilkkua. Sen sijaan vilkkua tulee käyttää kiertoliittymästä poistuessa.

Uudenmaankadulla, tulevan kehätielinjan kohdalla, otetaan käyttöön työnaikaiset liikennevalot. Liikennevalojen käyttöönotolla mahdollistetaan maa- ja kiviainesten kuljetus tulevaa kehätielinjaa pitkin. Työmaatie risteää myös Gigantin takana olevan kävelyn ja pyöräilyn väylän (Sokeritopanpolku), jolla myös otetaan käyttöön työnaikaiset liikennevalot. Liikennevalot otetaan käyttöön lokakuun ensimmäisellä viikolla.

Lisätiedot:
Projektijohtaja Janne Wikström, Liikennevirasto, puh. 029 534 3600, janne.wikstrom@liikennevirasto.fi

Seuraa hanketta:
www.liikennevirasto.fi/vt12letke
www.facebook.com/vt12letke
www.twitter.com/vt12letke (@Vt12Letke)

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen tavoitteena on varmistaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne valtatiellä 12 sekä edistää maankäytön ja elinkeinoelämän kehittymismah­dollisuuksia koko Lahden seudulla. Hankekokonaisuuteen kuuluu valtatie 12 Lahden eteläisen kehätien rakentaminen ja maantien 167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantaminen.

 


reaktionapit