Takaisin

Tutkimus: Elinkeinoelämän tyytyväisyys väyliin ja kuljetuksiin nousi

Tutkimus: Elinkeinoelämän tyytyväisyys väyliin ja kuljetuksiin nousi

Julkaistu 15.06.2017

Elinkeinoelämän tyytyväisyys väyliin ja kuljetuksiin Suomessa on parantunut hieman. Asia selviää Liikenneviraston tutkimuksesta, joka tehdään kerran kahdessa vuodessa.

Noin 82 % kyselyyn vastanneista rahdinantajista ja kuljetusalan ammattilaisista on tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä kuljetustensa toimivuuteen ja turvallisuuteen. Tulos on parantunut pari prosenttia aikaisemmasta tutkimuksesta, joka tehtiin vuonna 2015.

”Varsinkin tieliikenteen yhteydet satamiin, lentoasemille ja raja-asemille saivat tänä vuonna vastaajilta paljon aikaisempaa paremmat arviot”, toteaa Liikenneviraston asiakkuuspäällikkö Anu Kruth.

Tutkimuksesta selvisi myös, että elinkeinoelämä kokonaisuutena on varsin tyytyväinen kauppamerenkulun väyliin. ”Monet vastaajat kiittelivät vesiväylien palvelutasoa, turvallisuutta ja kustannustehokkuutta”, Kruth huomauttaa.

Alemman tieverkon ja rautateiden kunnossa parantamisen varaa

Suomen väyläverkon korjausvelka on Liikenneviraston arvion mukaan tällä hetkellä noin 2,5 miljardia euroa. Ei siis ihme, että elinkeinoelämä antoi tutkimuksessa myös risuja väylien kunnosta. Varsinkin rataverkon ja alemman tieverkon kunnossa olisi vastaajien mukaan parantamisen varaa. Kuljetuspalvelujen tarjoajat olivat arvioissaan hieman kriittisempiä kuin rahdinantajat.

Tuloksista ensimmäistä kertaa infografiikka

Liikennevirasto teki tutkimuksen tuloksista infografiikan, jossa pääset tutustumaan teepussin matkaan satamasta kaupan hyllylle. Katso tästä infografiikka.

Liikenneviraston elinkeinoelämän asiakastutkimus tehtiin keväällä 2017 ja siihen vastasi 2056 henkilöä. Vastausprosentti oli 29 %. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat eri yritysten asiantuntija- tai esimiestason henkilöt, jotka toimivat kuljetuksiin liittyvissä tehtävissä. Elinkeinoelämän asiakastutkimus tehdään kerran kahdessa vuodessa. Käytännön tutkimustyön toteutti Innolink Research Oy ja Sito Oy.

Lisätietoa

Tutkimusraportti ja infografiikka löytyvät Liikenneviraston verkkosivuilta: http://www.liikennevirasto.fi/julkaisut/asiakastutkimukset/elinkeinoelama2017

Anu Kruth,
Liikenneviraston asiakkuuspäällikkö,
puh. 029 534 3912
etunimi.sukunimi(at)liikennevirasto.fi