Takaisin

Tilannepäivitys: Aamun liikenne oli normaalia vähäisempää, eikä ruuhkia ole odotettavissa

Tilannepäivitys: Aamun liikenne oli normaalia vähäisempää, eikä ruuhkia ole odotettavissa

Julkaistu 02.02.2018

Aamun liikenne on sujunut koko maassa hyvin mielenilmauksesta ja paikoin erittäin huonosta ajokelistä huolimatta. Suurilla kaupunkiseuduilla liikennemäärät jäivät tavanomaista perjantaita alhaisemmiksi.

”Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla teillä oli noin 70 prosenttia normaalista perjantain aamuliikenteestä ja vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin”, kertoo liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen Liikennevirastosta.

Ajokeli jatkuu tänään Etelä- ja Keski-Suomessa huonona ja paikoin jopa erittäin huonona uuden lumisaderintaman vuoksi. Koska aamun liikennemäärät jäivät normaalia pienemmiksi, ei iltapäivän tieliikenteeseen ole kuitenkaan odotettavissa ruuhkia.

Junaliikenteessä on peruttu joitakin yksittäisiä vuoroja, mutta pääosin junat ovat kulkeneet normaalisti. Myös laivaliikenne on sujunut ongelmitta.

Pääkaupunkiseudulla linja-autoliikenteen vuoroista on saatu ajettua jopa 25 prosenttia, sillä kuljettajia on tullut töihin ennakoitua enemmän. Myös iltapäivällä busseista on liikenteessä neljäsosa normaaliin verrattuna. Vaikka mielenilmaus päättyy joukkoliikenteen osalta klo 18 aikaan, ei linja-autoliikenne heti palaudu normaaliksi, vaan siihen kulunee muutama tunti.

 

Lisätietoja:
Liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen
puh. 029 534 3649
etunimi.sukunimi@liikennevirasto.fi

 

Liikenneviraston Helsingin tieliikennekeskus
puh. 020 637 3328

 

Tarkista tilanne:

Ruuhkat ja ajokeli: Liikennetilanne-palvelu

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne: HSL

Junaliikenne: VR