Takaisin

Talven ensimmäinen lumimyräkkä koettelee liikennettä

Talven ensimmäinen lumimyräkkä koettelee liikennettä

Julkaistu 01.11.2016

Sääennusteen mukaan keskiviikon aikana Etelä-Suomeen odotetaan voimakasta lumipyryä ja tuulta. Mikäli kesärenkaat ovat vielä alla, niiden vaihtaminen on nyt paikallaan.

Talven ensimmäiset lumipyryt ovat aina haastavia. Tuuli ja kinostuva lumi tekevät ajokelistä huonon keskiviikkoyöstä alkaen. ”Nyt on ennusteen mukaan tulossa kerralla paljon lunta ja edellisiä talvia aikaisemmin. Vaikeuksia on odotettavissa pääkaupunkiseudun tieliikenteelle”, sanoo liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen. ”Keskiviikkona on hyvä varata matkoihin aikaa. Tällaisena päivänä myös joukkoliikennettä sekä etätyömahdollisuuksia kannattaa hyödyntää, jos työt antavat myöten.”

Teillä talvinopeusrajoituksiin siirryttiin koko maassa viime viikolla. ”Oikea tilannenopeus ei ole sama kuin se tien varren taulussa näkyvä. Myös turvaväleihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota”, muistuttaa Jaatinen. Huonon näkyvyyden kelissä peräänajot ja ketjukolarit ovat tyypillisin onnettomuus.

Ajankohtaisen ajokelin ja tiedot liikennehäiriöistä voi tarkistaa Liikenneviraston Liikennetilanne-palvelusta, joka löytyy osoitteesta http://liikennetilanne.liikennevirasto.fi/

Lisätiedot liikenteestä medialle: Helsingin tieliikennekeskus 020 637 3328