Takaisin

Naantalin Kuparivuoren tietunneli otetaan käyttöön 11.4. alkaen klo 21

Naantalin Kuparivuoren tietunneli otetaan käyttöön 11.4. alkaen klo 21

Julkaistu 08.04.2019

Naantalin Kuparivuoren tietunnelin (maantie 189) peruskorjaus on valmis ja tunneli avataan uudelleen liikenteelle 11.4.2019 alkaen klo 21.

Tunnelin käyttöönottohetkellä liikenne ohjataan tunneliin vaiheittain ja peruskorjauksen ajan käytössä ollut tilapäinen kiertoreitti Kuparivuorentien – Uolevi Raaden kadun kautta poistuu kiertotiekäytöstä. Järjestelyjen aloittamisesta, arviolta noin tunnin kuluessa, tunneli on palautunut normaaliin käyttöön.

Tietunnelin sisäpuoliset verhousrakenteet ja ajoratarakenteet on nyt korjattu. Kokonaan uusittiin tunnelin valaistus ja tekniset järjestelmät, tien kestopäällyste ja ajoratamerkinnät. Tunnelin päihin lisättiin liikennevalot. Tunneliin on asennettu 3 hätäasemaa: 1 sisälle ja 1 molempiin suuaukkoihin. Jokaisella hätäasemalla on painike palohälytystä varten, hätäpuhelin ja käsisammutin.

Turun tieliikennekeskus voi jatkossa seurata tunnelin liikennettä tunneliin sijoitettujen kameroiden avulla ja tarvittaessa ohjata liikennevaloja.

Kesään mennessä tunneliosuuden kestopäällyste viimeistellään vielä lopullisella, uudella kerroksella asfalttia. Päällysteen rakentaminen vaiheittain parantaa sen pitkäaikaiskestävyyttä. Samalla tehdään vielä muitakin pieniä ympäristön viimeistelyjä.

Lisätietoja:
Väylä, Mauri Mäkiaho puh. 040 733 4801
Ramboll, Pietari Kousa puh. 040 147 6715


reaktionapit