Hyppää sisältöön

Vt 4 Kirri–Tikkakoski: Muutoksia liikennejärjestelyihin Kirrin eritasoliittymän kohdalla 19.11.21

Julkaistu 17.11.2021 7.04

 

Vanhan ja uuden valtatie 4:n liitoskohdan rakentamisesta johtuen Kirrin eritasoliittymän liikennejärjestelyt muuttuvat perjantaina 19.11.21. Järjestely on voimassa moottoritien liikenteelle ottoon asti.

Sekä Ouluun että Jyväskylän suuntaan menevä liikenne kulkee edelleen osin uutta moottoritietä Kirrin eritasoliittymän ja Alvajärven risteyssillan välillä. Kohdassa on käytössä yksi ajokaista etelään ja yksi ajokaista pohjoiseen. 

Liikennejärjestelyjen muutos koskee etelästä pohjoiseen suuntaan Kirrin eritasoliittymästä liittyvää liikennettä. Liikenne siirtyy kulkemaan osan matkaa uutta pohjoisen suunnan ramppia pitkin. Rampilta pohjoiseen suuntaan tielle liittyvillä on väistämisvelvollisuus ja liittymässä nopeusrajoitus on 30 km/h. Muutoin työmaa-alueella on voimassa nopeusrajoitus 50 km/h. Ajokaistat on erotettu toisistaan lamelleilla. 
Karttakuva liikennejärjestelyistä Kirrin eritasoliittymässä.

Lisätiedot: 
Jarmo Niskanen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 0295 34 3127, [email protected] 
Jaakko Taipale, työpäällikkö, Destia Oy, puh. 040 350 1539, [email protected] 
 
Seuraa hanketta: 
vayla.fi/vt4-kirri-tikkakoski 
facebook.com/vt4kirritikkakoski

Kirri–Tikkakoski-hankkeen tavoitteena on valtatien 4 parantaminen moottoritienä välillä Kirri–Tikkakoski Jyväskylä ja Vehniä Laukaa. Tavoitteena on mahdollisimman hyvä liikenteellinen palvelutaso ja turvallisuus, tasalaatuiset ajo-olosuhteet, matka-aikojen ennakoitavuus sekä kuljetusten toimintavarmuus. Moottoritie ja poikittaiset väylät valmistuvat ja otetaan liikenteelle tammikuun loppuun 2022 mennessä.