Hyppää sisältöön

Luumäki–Imatra-ratahanke: Törölän, Rasinsuon ja Tapavainolan liikennepaikkojen urakan tulevat louhintatyöt ja Saimaantien liikennejärjestelyt

Julkaistu 29.6.2021 8.52

 

Luumäki-Imatra-ratahankkeen liikennepaikkojen rakennusurakassa tehdään heinäkuussa louhintoja Törölän liikennepaikalla. Työt sulkevat myös radan vierellä kulkevan Pohjosentien. Kaksoisraideosuuteen kuuluvassa rakennusurakassa puolestaan suljetaan Saimaantie alikulkusillan kohdalla.

Louhintatyöt tehdään viikolla 27 arkisin. Työt pyritään suorittamaan klo 7.00–18.00 välillä. Louhintoja tehdään Törölän liikennepaikalla radan läheisyydessä suunnilleen Myllyläntie 194 kohdalla. Louhittava alue on pienehkö, noin 25 neliömetrin rummun kohta. Lähin ulkopuolinen rakennus sijaitsee noin 300 metrin päässä. Louhinnan aikana räjäytyksistä ilmoitetaan äänimerkillä.

Radan vierusta kulkeva Pohjosentie suljetaan liikenteeltä turvallisuussyistä. Tie on suljettuna 1.–9.7.2021.

Tulevan kaksoisraiteen rakentaminen sulkee Saimaantien alikulkusillan kohdalla

Joutsenon alikulkusillan alittava väylä Saimaantiellä suljetaan 5.7. alkaen sillan korjaustöiden vuoksi. Siltatyöt liittyvät hankkeen kaksoisraideosuuteen. Ajoneuvoliikenteen kiertotie kulkee liitteenä olevan kartan mukaisesti Evakkotien, Teollisuustien ja Veteraanikadun kautta.

Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden reitti kulkee sillan ali koko ajan normaalisti. Työmaan läheisyydessä kuljettaessa on kuitenkin syytä olla erityisen tarkkaavainen ja noudattaa liikenteenohjausta.

Saimaantie avataan ajoneuvoliikenteelle 28.8.2021.

Lisätietoja:

Joonas Hämäläinen, hankkeesta vastaava projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3536, [email protected]

Aki Hämäläinen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3150, [email protected]

Jussi Palo, projektipäällikkö, Welado Oy, puh. 045 110 3720, [email protected]

Karttaliitteet:

Louhintatöiden suorituspaikka kartalla

Saimaantien liikennejärjestelyt kartalla

Hankkeen nettisivut: https://www.vayla.fi/luumaki-imatra-ratahanke

Hanke Facebookissa: https://facebook.com/luumakiimatra

Luumäki-Imatra-ratahankkeen tavoitteena on kehittää rataosuuden palvelutasoa parantamalla välityskykyä, toimintavarmuutta ja häiriötilanteiden hallintaa. Se tähtää tavaraliikenteen toimintaedellytysten ja henkilöliikenteen palvelutason parantamiseen. Hankkeen toteuttaminen tukee myös elinkeinoelämän kilpailukyvyn ylläpitoa ja kehittämistä, sekä parantaa alueen asukkaiden ja muiden toimijoiden viihtyvyyttä vähentämällä liikenteen melua ja päästöjä.

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.