Takaisin

Liikennevirasto valitsi maanteiden 627 ja 633 parannustöiden urakoitsijan

Liikennevirasto valitsi maanteiden 627 ja 633 parannustöiden urakoitsijan

Julkaistu 13.05.2016

Liikennevirasto on valinnut SL Asfaltti Oy:n maanteiden 627 ja 633 parannustöiden urakoitsijaksi vuosille 2016–2017. Urakka on osa Liikenneviraston Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet -hanketta.

Ensimmäisessä vaiheessa parannustöitä tehdään välillä Multia–Uurainen ja Uurainen–Kangashäkki. Kesäkuun alusta lähtien hankkeella tehdään alustavia töitä, kuten maanrakennusta, ojitusta ja kuivatusta. Varsinaiset tierakenteen parannustyöt käynnistyvät heinäkuun puolessa välissä ja ovat kiivaimmillaan elokuussa. Työt valmistuvat syyskuun 2016 puolessa välissä.

Stabilointi-, verkotus- ja päällystystöistä on haittaa liikenteelle. Työkohteissa on käytössä liikennevalo-ohjaus. Suurimmat liikennehaitat tiellä 627 ajoittuvat 15.7. - 15.9. 2016 väliselle ajalle.

Maantien 627 parannustyöt jatkuvat vuonna 2017 välillä Kangashäkki–Hirvaskangas (valtatie 4). Lisäksi parannustöitä tehdään maantiellä 633 välillä Väätäiskylä–Saarijärvi.

Urakan arvo on noin 6 miljoonaa euroa.

Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet -hankkeessa kehitetään valtatie 4:n ja Äänekosken keskustan liikennejärjestelyitä sujuvammiksi ja turvallisemmiksi sekä parannetaan alempaa tieverkkoa. Ratahankkeessa parannetaan Äänekoski–Jyväskylä–Tampere -ratayhteyttä.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Jarmo Niskanen, Liikennevirasto
puh. 029 534 3127, jarmo.niskanen@liikennevirasto.fi

Seuraa hanketta:

www.liikennevirasto.fi/aanekoski
www.facebook.com/aanekoskenliikenneyhteydet

Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet -hankkeessa parannetaan Äänekosken seudun ja koko Keski-Suomen liikenneyhteyksiä vastaamaan alueen kasvavia liikennemääriä. Samalla vahvistetaan alueen elinvoimaisuutta ja paikallisen elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä. Hankkeessa parannetaan Äänekoski – Jyväskylä – Tampere -ratayhteyttä sekä kehitetään valtatie 4:n ja Äänekosken keskustan liikennejärjestelyitä sujuvammiksi ja turvallisemmiksi. Parannustyöt käynnistyivät kesällä 2015, ja hanke valmistuu ratatöiden osalta vuonna 2017, tietyöt jatkuvat vielä vuoden 2019 puolella.