Takaisin

Liikennevirasto rakennuttaa Kouvolaan Ratateknisen oppimiskeskuksen

Liikennevirasto rakennuttaa Kouvolaan Ratateknisen oppimiskeskuksen

Julkaistu 11.11.2016

Kouvolan oppimiskeskuksen myötä rataverkolla työskentelevien alan ammattilaisten harjoittelumahdollisuudet paranevat. Ratateknisen oppimiskeskuksen rakennuttaja Liikennevirasto vuokraa tiloja koulutuslaitosten käyttöön ja käyttää aluetta asettamiensa työpätevyyksien koulutuksien koulutustoimintaan. Toisena tavoitteena on, että oppimisympäristö mahdollistaa rautatiealan muun koulutustoiminnan.

”Meillä on ensi vuonna käytössämme koulutusympäristö, jossa kunnossapito- ja rakennusyrityksissä työskentelevät ammattilaiset voivat oppia ja kerrata rataverkon vaativissa työtehtävissä tarvittavaa osaamistaan”, kertoo projektipäällikkö Janne Tuovinen Liikennevirastosta. Erityisesti vaihde- ja turvalaiteosaamisen varmistamiseen tarvitaan harjoitustilat ja -laitteet sekä päivitetyt koulutusohjelmat.

”Tavoitteemme on, että Kouvolan oppimiskeskuksen myötä työpätevyyskoulutusten lisäksi tulee lisää rautatiealan koulutustarjontaa ammattikorkeakouluja ja yliopistotasolle”, Tuovinen jatkaa. Rautatiealalla toimiville yritykselle oppimiskeskusta voidaan käyttää myös muuhun koulutustoimintaan.

Käytännössä nykyisestä teoriapohjaisesta työpätevyyskoulutuksesta siirrytään kohti mallia, jossa pätevyyksiä hankitaan mitä suurimmassa määrin käytännön harjoittelulla ja teoriaosuutta koulutuksissa vähennetään.

Ratateknisen oppimiskeskuksen rakentaminen on jo aloitettu ja tavoitteena on, että ensimmäiset työpätevyyskoulutukset alkavat loka- marraskuussa 2017. Oppimiskeskuksen rakentaminen maksaa 13 miljoonaa euroa. Alueelle nousee kaksi uutta hallia sekä ulkorata-alue tarvittavine laitteineen sekä korjatut toimistotilat ja varastot toimintaa varten. Liikennevirasto vuokraa aluetta kaikille toimijoille tasapuolisesti eikä itse toimi kouluttajana. 

Oppimiskeskuksen rakentamisen edistymistä voi seurata täältä: https://timespace.co/572630163/?view=862214

Lisätietoja:

projektipäällikkö Janne Tuovinen, p. 029 534 3028 tai etunimi.sukunimi(at)liikennevirasto.fi

Liikennevirasto mahdollistaa toimivat, tehokkaat ja turvalliset matkat ja kuljetukset.www.liikennevirasto.fi

Trafikverket möjliggör fungerande, effektiva och trygga resor och transporter. www.trafikverket.fi  

www.facebook.com/liikennevirasto

www.twitter.com/liikennevirasto