Takaisin

Kehärata: terminaalinpuoleisen sisäänkäynnin avaamisaikataulu lentoasemalla varmistuu myöhemmin

Kehärata: terminaalinpuoleisen sisäänkäynnin avaamisaikataulu lentoasemalla varmistuu myöhemmin

Julkaistu 07.09.2015

Terminaalinpuoleisen sisäänkäynnin rakennustyöt lentoaseman juna-asemalla jatkuvat muutoksitta: lentoterminaalin ja juna-aseman välisen suoran yhteyden avaamisaikataulu riippuu edelleen täysin töiden etenemisestä. Yhteyden avaamiseen asti matkustajia palvelee lentoaseman juna-asemalla Tietotien puoleinen sisäänkäynti.

Tällä hetkellä sisäänkäynnillä tehdään muun muassa talotekniikkaa ja teräsrakenteen rungon asennusta. Se, milloin sisäänkäynti otetaan matkustajien käyttöön, riippuu rakennustöiden etenemisestä.

– Tilanne yhteyden avaamisen suhteen on täysin ennallaan, eli tarkkaa avaamispäivämäärää ei ole sovittu. Meillä on erilaisia aikatauluvaihtoehtoja, mutta mitään ei ole lyöty lukkoon ja tilanne elää. Sisäänkäynnillä työskennellään täydellä teholla ja seuraamme tarkasti tilanteen kehittymistä, projektipäällikkö Juha Kansonen Liikennevirastosta kertoo.

Tällä hetkellä matkustajia palvelee lentoasemalla Tietotien puoleinen sisäänkäynti, josta kävelymatka terminaali 1:een on noin 350 metriä ja terminaali 2:een noin 700 metriä.

– Alueella matkustajia palvelee myös maksuton bussikuljetus, joka kulkee Tietotien sisäänkäynnin ja lentokentän terminaalien välillä noin viiden minuutin vuorovälein. Kokemuksiemme mukaan yhteysbussit ja liikennejärjestelyt ovat toimineet alueella hyvin: matkustajat ovat löytäneet käytössä olevat reitit ja matkat ovat menneet sujuvasti, Kansonen summaa.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Juha Kansonen, Liikennevirasto, puh. 0295 34 3633, juha.kansonen(at)liikennevirasto.fi

Kehärata on 18 kilometriä pitkä, poikittainen raideyhteys, joka yhdistää Vantaankosken radan lentoaseman kautta päärataan Vantaan Hiekkaharjussa. Kehäradalle valmistui ensimmäisessä vaiheessa viisi uutta asemaa: Lentoaseman ja Aviapoliksen tunneliasemat sekä Leinelän, Vehkalan ja Kivistön pinta-asemat. Asemavarauksia rakennettiin Petakseen, Viinikkalaan ja Ruskeasantaan. Liikennöinti kehäradalla alkoi heinäkuussa 2015. Kehärata on Liikenneviraston, Vantaan kaupungin ja Finavia Oyj:n yhteishanke.