null
null Digiroad-julkaisu 3/2016 on ilmestynyt

Digiroad-julkaisu 3/2016 on ilmestynyt

Julkaistu 06.07.2016
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Digiroad-julkaisu 3/2016 on julkaistu 6.7.2016 ja on saatavilla Liikenneviraston Lataus- ja katselupalvelun kautta.

Aineiston rakenne

Julkaisussa 3/2016 mukana on ensimmäistä kertaa myös tietolaji esterakennelma. Tämä tietolaji parantaa aineiston reitittävyyden luotettavuutta. Tieto perustuu pääasiallisesti Maanmittauslaitoksen maastotietokannassa olevaan tietoon.

Haluamme myös muistuttaa, että Digiroad-julkaisussa linkin yksilöivänä tunnisteena käytetään linkin ID:tä (LINK_ID) (julkaisusta 2/2016 alkaen). Maanmittauslaitoksen ylläpitämää MML-Idtä ei siis enää käytetä tielinkkien ja ominaisuustietojen välisenä viittauksena vaan kaikki ominaisuustiedot voidaan liittää tielinkkigeometriaan linkin ID:n (LINK_ID) ja m-arvo(je)n perusteella. MML-ID julkaistaan edelleen tielinkkien ominaisuustietona.

Lisäksi muistutamme, että tielinkkien digitointisuunnat on käännetty siten, että ne ovat aina yhdenmukaiset ilmansuuntien mukaan. Tielinkin alkupiste on aina linkin eteläinen päätepiste, paitsi täysin itä-länsisuuntaisella linkillä alkupiste on linkin läntinen päätepiste. Aiemmasta poiketen digitointisuuntien kääntäminen aiheuttaa sen, että osalla tielinkeistä ensimmäisen talon osoitenumero oikealla ja vasemmalla voi olla suurempi kuin viimeisen talon osoitenumero oikealla ja vasemmalla.

Lisätiedot julkaisusta ja ajankohtaisista asioista Digiroadin heinäkuun uutiskirjeessä. Tilaa hyödyntäjien uutiskirje tästä.

Julkaisun saatteet

Julkaisun saatteet löytyvät Digiroadin Dokumentit -sivulta.

Seuraava julkaisu

Tavoitteena on, että seuraavan kerran Digiroad-aineisto julkaistaan elokuussa 2016. Seuraavassa julkaisussa tielinkkien geometria päivittyy elokuun tilanteeseen.

Digiroad-operaattorin yhteystiedot

Ota yhteyttä Digiroad-operaattoriin: info(a)digiroad.fi tai puhelimitse 040 507 2301 (klo 9-16).

Digiroad löytyy nyt myös Twitteristä: @Digiroad_fi.