null
null Digiroad-julkaisu 2/2017 ilmestynyt

Digiroad-julkaisu 2/2017 ilmestynyt

Julkaistu 24.05.2017
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Digiroad-julkaisu 2/2017 on julkaistu 24.5.2017 ja on saatavilla Liikenneviraston Lataus- ja katselupalvelun kautta. Julkaistavissa tietolajeissa ei ole tapahtunut muutosta suhteessa edelliseen julkaisuun.

Digiroad-julkaisun DR_LINKKI -shapen rakenne on muuttunut hieman. Julkaisuun 2/2017 on lisätty DR_LINKKI-tiedostoon Digiroadin käyttämän tieluokituksen (LINKKITYYP) lisäksi Maanmittauslaitoksen MTK:ssa julkaisema tieluokka (MTK_TIE_LK).

Tielinkkien digitointisuunnat on käännetty siten, että ne ovat aina yhdenmukaiset ilmansuuntien mukaan. Tielinkin alkupiste on aina linkin eteläinen päätepiste, paitsi täysin itä-länsisuuntaisella linkillä alkupiste on linkin läntinen päätepiste. Aiemmasta poiketen digitointisuuntien kääntäminen aiheuttaa sen, että osalla tielinkeistä ensimmäisen talon osoitenumero oikealla ja vasemmalla voi olla suurempi kuin viimeisen talon osoitenumero oikealla ja vasemmalla.

Tielinkeille on käytössä LINK_ID, joka on Liikenneviraston yksilöivä ID kyseiselle tielinkille. Maanmittauslaitoksen ylläpitämä MML ID (LINK_MMLID) julkaistaan edelleen tielinkin ominaisuustietona, mutta sitä ei enää käytetä tielinkkien ja ominaisuustietojen yhdistämiseen. Tielinkki on dynaamisen segmentoinnin lineaarinen viitekehys. Referenssiketjuja ei enää käytetä.

Tarkat muutostiedot löydät LueMinut ja Tietolajien kuvaus -dokumenteista täältä.

Kesän julkaisuaikataulusta tiedotetaan erikseen.

Kysyttävää?
Ota yhteyttä Digiroad-operaattoriin: [email protected] tai puhelimitse 040 507 2301 (klo 9-16).
Liity myös Digiroadin Slack-keskustelukanavalle tästä.