null
null Digiroad-julkaisu 1/2017 on ilmestynyt

Digiroad-julkaisu 1/2017 on ilmestynyt

Julkaistu 21.03.2017
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Kansallisen tie- ja katutietojärjestelmä Digiroadin aineistojulkaisu 1/2017 on ilmestynyt. Se on saatavilla Liikenneviraston Lataus- ja katselupalvelun kautta.

Tieosoitteet päivitetty kevään 2017 tilanteeseen

Maanteiden tieosoitteiden osalta julkaisussa 1/2017 on mukana 1. helmikuuta 2017 päivitetty tilanne. Tieto on päivitetty ensimmäistä kertaa perustuen Liikenneviraston toimittamaan tieosoitetietoon (primaarilähde). Jatkossa aineisto perustuu ainoastaan Liikenneviraston toimittamaan tietoon.

Tiedon tuottamisen prosessi on vielä kehityksessä Liikennevirastossa. Tästä johtuen toistaiseksi noin 0,6% tieosoitteista puuttuu sellaisilta maanteiltä, joilla tiedon tulisi olla ja joiden osalta tietoa hyödynnetään Tierekisterissä.

Aineiston rakenteessa muutoksia

Aineiston rakenteessa on tapahtunut muun muassa seuraavat muutokset:

Digiroad-julkaisun DR_LINKKI -shapen rakenne on muuttunut hieman. Julkaisusta 1/2017 alkaen tielinkkigeometria sisältää Liikenneviraston ylläpitämän tieosoitetiedon. Aiemmin tieto on tuotettu Maanmittauslaitoksen aineistosta.

Tästä julkaisusta alkaen DR_LINKKI-tiedosto sisältää myös rakenteilla ja suunnitteilla olevien linkkien geometrian, mikäli tieto on olemassa Maastotietokannassa. Lisäksi DR_LINKKI-tiedosto sisältää maastotietokannan ulkopuolista tietoa, mikäli kunnat ja/tai Liikennevirasto ovat aineistoa toimittaneet. Täydentävää geometriaa on lähinnä lisätty jalankulun ja pyöräilyn väylien osalta.

Julkaisun saatteet

Julkaisun saatteet löytyvät Digiroadin Dokumentit-sivulta. Saatteisiin on kirjattu ylös aineistoja koskevat tarkat muutostiedot.

Seuraava julkaisu

Tavoitteena on, että seuraavan kerran Digiroad-aineisto julkaistaan huhti-toukokuun 2017 vaihteessa. Seuraavassa julkaisussa tielinkkien geometria päivittyy huhtikuun 2017 lopun tilanteeseen.

Digiroad-operaattorin yhteystiedot

Liity Digiroadin Slack-keskustelukanavalle täällä

Saat meihin yhteyden myös sähköpostitse:
info(a)digiroad.fi tai puhelimitse 040 507 2301 (klo 9-16).

Seuraa Digiroadia myös Twitterissä: @Digiroad_fi 

Digiroadin etusivulle